Fotbal intern

Devis Mangia vine la FCSB?! De asta a fost păstrat Dică! Detaliile afacerii

31.07.2018 | 11:54
Devis Mangia vine la FCSB De asta a fost pastrat Dica Detaliile afacerii
ADVERTISEMENT

Devis Mangia vine la FCSB! „Dacă ia campionatul, Dică rămâne. Dacă nu, Dică pleacă! E simplu!” E declaraţia pe care Gigi Becali a repetat-o obsesiv în finalul sezonului trecut. Şi totuşi, n-a fost aşa de simplu. Dică n-a luat campionatul, dar n-a plecat. Ceea ce a surprins pe toată lumea. Numai că asta nu înseamnă deloc un vot de încredere al lui Becali, ci doar o amânare a „execuției”.

FANATIK.RO vă prezintă ce s-a întâmplat la FCSB după finalul campionatului. Demersurile pentru înlocuirea lui Nicolae Dică au început înainte de finalul sezonului. Se ştie afinitatea lui Becali pentru Devis Mangia, de altfel nici patronul n-a făcut un mare secret din aprecierile la adresa italianului de pe banca Craiovei. Iar patronul FCSB a început să „sondeze terenul” pentru instalarea italianului chiar în momentul în care lupta pentu titlu nu era tranşată, adică înainte de finalul de campionat.

ADVERTISEMENT

Informaţiile FANATIK.RO spun că nu s-a făcut o ofertă concretă, discuţiile purtându-se în primul rând în jurul disponibilităţii tehnicianului italian de a lăsa Craiova pentru Bucureşti. Iar aceasta nu a fost, la momentul respectiv, prea mare. Pe scurt, Mangia i-a transmis lui Becali că nu e momentul acum, mai ales că echipa e pe val după ce câştigase Cupa României, dar l-a lăsat să înţeleagă faptul că în viitor, când lucrurile nu vor mai fi atât de aşezate în Bănie, va accepta cu plăcere să preia pe FCSB. Şi că „în viitor” ar putea însemna chiar „în iarnă” sau mai devreme! Atât a aşteptat Becali! Prima mişcare pe care a făcut-o a fost să îl reconfirme în funcţie pe Dică şi să îi propună acestuia un nou contract. Unul care are clauze mult mai permisive pentru o despărţire la momentul pe care patronul îl va dori. Ideea lui Becali e simplă: în momentul în care lucrurile nu vor mai merge bine la Craiova şi relaţia dintre Devis Mangia și patronul Mihai Rotaru o va lua pe tobogan, el va face oferta, iar aceasta va fi una de nerefuzat.

Iar situația este foarte tensionată la Craiova, unde există deja o listă de înlocuitori pentru italian după începutul dezastruos de sezon, fără gol marcat în primele 3 meciuri oficiale.

ADVERTISEMENT
Devis Mangia vine la FCSB. Va fi înlocuitorul lui Dică

Devis Mangia vine la FCSB. De ce Becali n-a mai ofertat pe nimeni

Becali merge atât de departe în dorinţa de a realiza afacerea cu Devis Mangia antrenor la FCSB încât a făcut o mişcare surprinzătoare pentru el, omul la care răbdarea nu există la capitolul calităţi. Deşi nemulţumirile sale la adresa lui Dică sunt de notorietate publică, Becali s-a mulţumit doar cu promisiunea lui Mangia şi n-a mai ofertat pe nimeni! Lucru total ieşit din comun pentru Becali, care în cazuri similare se închidea în birou cu Meme Stoica şi nu ieşeau până nu făceau o listă de înlocuitori pentru omul care a ratat titlul. S-a mulţumit să îi ofere o nouă înţelegere lui Dică şi să aştepte până în toamnă o deteriorare a situaţiei la Craiova. Şi, deşi pare o mişcare ciudată pentru Becali, el are argumente, mai ales că patronul Rotaru a început să vândă jucători la un nivel deloc caracteristic până acum: puştiul Screciu, căpitanul Băluţă şi brazilianul „tripletei” ofensive, Gustavo, au plecat până acum din Bănie.

Meme e de acord cu Mangia

Informaţiile FANATIK.RO spun că există un consens în club în ceea ce priveşte venirea lui Mangia. Mihai Stoica este şi el de acord cu aducerea italianului, fiind un fan al felului în care Craiova a jucat în  ultimul sezon sub conducerea fostului tehnician al Italiei under 21. Stoica a împuşcat doi iepuri dintr-o lovitură, cum se spune, cu această mişcare: s-a asigurat că la FCSB va veni un tehnician pe care îl agreează (şi în niciun caz Marius Şumudică sau Edi Iordănescu!) şi l-a păstrat până atunci şi pe „omul său”, Nicolae Dică. Aşa că Meme e cel mai câştigat din afacerea “Devis Mangia vine în locul lui Dică”.

ADVERTISEMENT

Argumentul decisiv: se consultă cu patronul!

Deşi Mihai Rotaru n-are la activ mai mult de două intervenţii la emisiunile televizate, asta nu înseamnă că implicarea în viaţa echipei e la cote minime. Din contră! Informaţiile FANATIK.RO spun că patronul nu e chiar din acelaşi aluat ca Gigi Becali, Adrian Porumboiu sau Ioan Niculae de la Astra (oameni care intrau şi la pauză în vestiarul echipelor!), dar că nu există să nu comunice cu antrenorul său. Iar Mangia e un tip care nu se plânge de acest lucru, acceptându-l ca pe un lucru absolut normal. Aşa că Devis Mangia vine la FCSB şi pentru că e „bun de FCSB”!

„La început nu-l agream pe Mangia, îmi era antipatic. Şi din ce în ce, din ce în ce, din ce în ce mi-a devenit atât de simpatic şi cu drag mi-au plăcut declaraţiile lui şi am văzut că e un om de mare calitate şi de onoare” – Gigi Becali

3 ani prevede noul contract semnat de antrenorul Devis Mangia (43 de ani) cu Universitatea Craiova în martie 2018

0 goluri a marcat Craiova în primele 3 meciuri oficiale ale noului sezon: 0-1 cu CFR Cluj în Supercupă, 0-0 cu Iași și 0-1 la Sepsi în campionat, rezultate care au tensionat situația în Bănie