Nicio categorie

Dezamăgire cruntă printre sud-coreeni: „Am crezut sincer că ne-am calificat”

Dezamăgire cruntă printre sud-coreeni, în ciuda victoriei cu Germania
ADVERTISEMENT

Coreea de Sud a reușit un cutremur de proporții în fotbal după ce a trecut de campioana mondială en-titre, Germania, scor 2-0. În ciuda victoriei, naționala asiatică a ratat calificarea în optimile de finală ale Campionatului Mondial din Rusia.

Cu toate acestea, unii jucători asiatici s-au bucurat la finalul partidei fiindcă au crezut că s-au calificat. Cel mai marcat de performanță a fost chiar portarul Cho Hyun-woo. „Imediat după finalul meciului, am crezut sincer că ne-am calificat în optimi și mi-au dat lacrimile. Abia apoi am știut”, a spus Cho Hyun woo.

ADVERTISEMENT

Coreea de Sud avea nevoie pentru calificare de o victorie a Mexicului

Pentru a se califica în optimi, asiaticii aveau nevoie de o victorie în fața Germaniei la două goluri diferență, iar în celălalt meci al grupei, Mexic să treacă de Suedia. Cu toate acestea latino-americanii i-au dezamăgit pe sud-coreeni și au pierdut în fața scandinavilor, scor 3-0. Astfel, Coreea de Sud a terminat grupa pe locul al treilea, după Suedia și Mexic, iar Germania a terminat pe ultimul loc.

Pentru Coreea de Sud, aceasta a fost a zecea prezență la o Cupă Mondială. Cea mai bună performanță a lor la un turneu final rămâne cea din 2002, când au fost co-organizatori, alături de Japonia, și au terminat pe locul 4.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri