Fotbal international

FANATIK a surprins dezamăgirea teribilă de la Amsterdam! Tristeţe şi mizerie ca după război, a doua zi după Ajax – Tottenham 2-3. Video

09.05.2019 | 14:12

Ajax Amsterdam a suferit o înfrângere extrem de dureroasă în semifinalele Ligii Campionilor. „Lăncierii” au pierdut cu 2-3 duelul cu Tottenham Hotspur, după un gol înscris de brazilianul Lucas Moura în prelungirile partidei, în fața a 50.000 de spectatori. La finalul partidei, fanii au părăsit extrem de dezamăgiți Johan Cruyff Arena.

Cum arată Johan Cruyff Arena, a doua zi după dezastrul cu Tottenham

FANATIK a surprins cum arăta stadionul Johan Cruyff, la o zi după thriller-ul din partida cu Tottenham. Mizeria de nedescris de lângă stadionul din Amsterdam este la ea acasă, în timp ce oamenii par încă buimăciți de înfrângerea suferită la cheremul londonezilor.

Aproape 50.000 de oameni au fost prezenți pe Johan Cruyff Arena, stadion ridicat între 1993 și 1996 și care timp de 22 de ani a purtat numele de „Amsterdam ArenA”. Numele a fost schimbat după trecerea în neființă a celui care a fost Johan Cruyff, cel mai mare fotbalist din istoria Olandei și unul dintre cei mai mari ai tuturor timpurilor. Cruyff s-a stins din viață la 24 martie 2016, la numai 68 de ani.

Dezamăgire totală pe Johan Cruyff Arena, după înfrângerea cu Tottenham

Meciul cu Real Madrid din optimile de finală a realizat un nou record de audiență pe stadionul olandez. 54.874 de fani au asistat la meciul tur contra madrilenilor, pierdut nemeritat de tânăra formație din Amsterdam, scor 1-2. Cu toate acestea, Ajax și-a luat revanșa cu vârf și îndesat în returul de pe Santiago Bernabeu, câștigat cu un neverosimil 4-1.

În sferturi, Ajax a dispus de marele Juventus, cu 1-1 și 2-1 în dublă manșă, în timp ce reușiseră în primul tur din semifinale să câștige pe noul White Hart Lane cu 1-0. În retur Ajax a avut 2-0 la pauză, dar a pierdut uluitor calificarea în finală, după golul miraculos al lui Lucas Moura.

  • 140 de milioane de euro a costat stadionul Johan Cruyff ArenA, construit între 1993 și 1996 
  • 54.990 este capacitatea maximă de pe Johan Cruyff ArenA