Sport

Dezamăgire teribilă după retrogradarea Astrei Giurgiu: „Fotbalul ne-a pedepsit! E vina noastră și a conducerii”

Dezamăgire în rândul jucătorilor și staff-ului Astrei Giurgiu, după ce echipa a retrogradat direct din Liga 1.
19.05.2021 | 20:52
Dezamagire teribila dupa retrogradarea Astrei Giurgiu Fotbalul nea pedepsit E vina noastra si a conducerii
ADVERTISEMENT

Astra avea nevoie de o victorie în duelul cu Viitorul, însă a pierdut în ultimelel minute, scor 0-1, în condițiile în care Hermannstadt a câștigat meciul cu FC Argeș, 1-0, prinzând ultimul loc care duce în baraj.

Unicul gol al meciului a fost înscris de Aurelian Chițu în minutul 90+5. Acum, Astrei Giurgiu îi mai rămâne doar să joace finala Cupei României împotriva Craiovei.

ADVERTISEMENT

Dezamăgire totală după retrogradarea directă a Astrei Giurgiu

Astra Giurgiu a retrogradat direct din Liga 1, iar dezamăgirea a fost cu atât mai mare în rândul jucătorilor, cu cât echipa a fost la doar două puncte distanță de a intra în play-off-ul campionatului.

„Fotbalul ne-a pedepsit după un an cu probleme. E păcat, viața merge înainte, nu avem ce face. Sper ca acest club să continue și la anul să revină, de ce nu.

ADVERTISEMENT

Nu ne convenea un egal, probabil doar atât putem, ăsta e adevărul, fotbalul ne-a pedepsit. Din păcate, tot anul am avut probleme să marcăm și s-a văzut și azi asta”, a spus Valerică Găman la finalul partidei cu Viitorul.

„Nu pot să dau procente, au fost multe probleme, nu neapărat financiare. Am jucat și din trei în trei zile, ne-a dat puțin mai mult peste cap, facem antrenamentele la Ploiești, dar nu îmi caut alibi. E numai vina noastră și a conducerii.

ADVERTISEMENT

„Cu siguranță nu voi continua în Liga 2, am deja câteva contracte și vom vedea ce va fi în viitor. Nu ne gândeam la retrogradare, vom vedea azi-mâine ce se va întâmpla cu echipa. Ar fi frumos să luăm în trofeu, ne-ar mai îndulci din tristețe”, a mai spus fundașul giurgiuvenilor.

„Știam în ce am intrat, nu regret!”

Ionuț Badea, antrenorul echipei, a comentat retrogradarea, dar nu își reproșează deloc faptul că a preluat echipa de la Eugen Neagoe, într-un moment dificil pentru Astra Giurgiu:

ADVERTISEMENT

„Din păcate, provocarea pe care am acceptat-o, nu am reușit-o. Jocul pe atacanți a fost eliminat după ce am avut un atacant accidentat la pauză.

E un cuantum de situații care s-au întâmplat, greu de gestionat. Băieții au dat tot ce au putut, având în vedere că am jucat din trei în trei zile, plus meciul din cupă, cu 120 de minute jucate”.

„Știam în ce am intrat, nu regret, cred că am avut curaj și mi-am dorit să salvez echipa, dar chiar și așa, în aceste condiții, nu am cui să reproșez nimic. Despre neputință vorbim doar din punct de vedere fizic”, a mai spus antrenorul Astrei Giurgiu.

Astra Giurgiu și Poli Iași sunt echipele retrogradate direct în Liga 2, în timp ce Hermannstadt și FC Voluntari sunt formațiile care vor juca barajul pentru a rămâne în prima ligă.

ADVERTISEMENT