News

Dezastru economic în Europa. Cea mai mare companie aeriană va concedia 10.000 de oameni

16.09.2020 | 19:58
Dezastru economic în Europa. Cea mai mare companie aeriană va concedia 10.000 de oameni
British Airways rămâne fără 10.000 de angajați. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Compania aeriană British Airways anunță că peste 10.000 de oameni vor rămâne fără locuri de muncă din cauza pandemiei de Covid-19.

Compania a făcut mai multe înțelegeri cu sindicatele care reprezintă angajații, cu toate acestea 10.000 de oameni vor rămâne șomeri.

ADVERTISEMENT

Până în prezent 7.200 de angajați ai British Airways au fost puși pe liber, potrivit unui anunț al șefului Alex Cruz.

Dezastru economic în Europa, 10.000 de angajați ai British Airways vor fi concediați

British Airways, parte a IAG SA, intenționa să concedieze peste 12.000 de angajați, însă a fost asaltată de avocați și sindicaliști, în tentativa acestora de a opri exodul angajaților. Sindicaliștii i-au acuzat pe cei de la British Airways că se folosesc de pandemie drept o scuză pentru a tăia salarii și pentru a concedia oameni.

ADVERTISEMENT

Pandemia a dat industria transportului aerian cu ani în spate, mai ales după ce zborurile au fost blocate pe tot continentul. Se pare că cei de la British Airways aveau un plan de a da afara oameni, pentru a-i reangaja, probabil în condiții mai proaste, însă acest plan a fost abandonat.

Conform bloomberg.com, compania aeriană activează la 25% din capacitate, însă așteaptă cu nerăbdare reluarea zborurilor spre New York, SUA. Se pare că aceste zboruri vor fi reluate, cu condiția ca cei care călătoresc să se autoizoleze și să se testeze pe aeroport pentru Covid-19.

Ruta New York – Londra i-a adus companiei britanice un profit frumos anul trecut, nu mai puțin de 7 milioane de pasageri alegând să zboare în SUA și înapoi cu British Airways.

ADVERTISEMENT

Situația nu a fost mai roz nici în România. Tarom a decis la începutul pandemiei să trimită 65% dintre angajați în șomaj tehnic. Decizia a fost luată după ce compania a intrat în pierdere de 100% pe aprilie, pentru că lumea nu mai circulă cu avionul.

Pandemia de Covid-19 a lovit puternic în transportul aerian din toată lumea, în condițiile în care majoritatea țărilor au blocat cursele aeriene și oamenii au rămas fără obiectul muncii.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri