Fanatik Show

VIDEO / Preşedintele FRF, la FANATIK SHOW: “Avem ÎNLOCUITORI pentru Piţurcă! Am discutat deja”

Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, a vorbit la FANATIK SHOW despre echipa naţională şi rezultatele reprezentativelor de tineret....
17.09.2014 | 17:11
VIDEO  Presedintele FRF la FANATIK SHOW Avem INLOCUITORI pentru Piturca Am discutat deja

Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, a vorbit la FANATIK SHOW despre echipa naţională şi rezultatele reprezentativelor de tineret.

…despre situaţia sa la FRF: “S-au împlinit şase luni de cînd am preluat această funcţie. Vor mai trece şi cei patru ani şi voi candida la preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal şi voi cîştiga un nou mandat”.

…despre conflictul cu Hagi: Nu vreau să-i comentez declaraţiile. Colaborarea dintre FRF şi academia pe care dînsul o conduce este la cel mai înalt nivel. Orice implicare a lui la FRF trebuie să aibă un răspuns: ce face cu proiectul lui? Am fi în incompatibilitate. El este o persoană care a demosntrat dăruire şi dedicare, ar fi fost o variantă bună pentru conducereea departamentului de fotbal juvenil din România, însă este foarte implicat în ceea ce face.”

Loading the player…

…despre echipa naţională: “Am dispărut de 20 de ani din fotbalul românesc. Vom încerca să ducem la bun sfîrşit această campanie de calificare. Jucătorii au acceptat condiţiile salariale impuse de noi. Românii s-au distanţat de fenomenul fotbalistic. Dacă am aduce un alt selecţioner, cu siguranţă echipa n-ar arăta altfel. Mi-e foarte greu să înţeleg modul de abordare a neconvocării lui Sănmărtean”, a declarat Burleanu.

…despre situaţia lui Victor Piţurcă: “Domnul Piţurcă ar trebui să detalieze cînd spune cine nu îi oferă susţinere, pentru că eu asta am făcut din martie şi pînă acum, iar acest lucru s-a văzut în meciul cu Grecia. Negocierea, între ghilimele, a fost pentru a asigura tot cadrul necesar al fotbaliştilor. Am stabilit că sumele sînt confidenţiale, dar au ajuns în presă, nu sînt foarte mari. Cifra de 25 la sută nu este adevărată, cunosc contractele. Staff-ul tehnic nu a fost tăiat de la premiere, fiecare are un procent.Nu înteleg ofuscarea acestora, care au deja stabilite primele. Nu ştiu cine nu îl vrea pe Piţurcă, nu am avut o discuţie cu el despre acest lucru. Vrem să menţinem unitatea la echipă, atmosfera este una extrordinar de bună, aşa cum nu s-a mai întînlit de ani de zile. Nu ştiu cum a ajuns contractul lui Victor Piţurcă în presă, dar am început o anchetă în acest caz, să vedem cum s-a scurs această informaţie. Şi el a fost deranjat de acest lucru. Am fost total neplăcut impresionat de dorinţa sa de a pleca în plină campanie. Săptămîna viitoare voi avea o discuţie cu el privind intenţiile sale, dacă vrea să plece peste o lună, să ne spună, să avem timp să ne pregătim variantele rezervă. Noi avem şi pentru prezent şi pentru viitor. Avem şi variante de antrenori români, dar şi străini. Am discutat cu mai mulţi de un potenţial înlocuitor al lui Piţurcă, după acea conferinţă de presă. Avem variante şi de termen scurt, şi lung. Anghel Iordănescu este în acest moment director tehnic şi este implicat în proiecte la acest nivel. Nu este dificilă relaţia cu Piţurcă, este o persoană constructivă, cu care am discuţii săptămînal. Este un antrenor dedicat, l-am văzut mergînd pe stadioane. Nu ştiu de ce a fost această discuţie, pentru că el nu şi-a dorit să plece, a vrut să vadă cît de mult este iubit”, a spus preşedintele FRF.

Loading the player…

…despre naţionalele de juniori: “Ne asumăm înfrîngerile. Am pierdut a doua oară în faţa Moldovei. Cuvintele dezastru, eşec, ruşine caracterizează întocmai situaţia prezentă. Avem o poziţie sinceră faţă de ceea ce înseamnă dezvoltarea juvenilă. Unii rătăcioşi spun că se poate mai rău de atît, eu cred că nu. Dăm timpul înapoi şi ne uităm la rezultate şi vedem că am avut capacitatea să facem performanţă. Înainte de căderea comunismului aveam un sistem de pregătire a juniorilor, în centrele Luceafărul şi au dat rezultate. Nu sînt nostalgic după perioada comunismului, dar viitorul fotbalului romînesc stă în aceste centre regionale de excelenţă de pregătire. Acolo vom aduce cei mai talentaţi juniori, cu vîrste de peste 14 ani. Primele rezultate vor apărea într-un interval de trei-patru ani, la juniori, la seniori, după cinci-şase. Cele opt centre ce excelenţă care vor institui proceduri noi, selecţii corecte la nivel de loturi şi se vor construi în doi ani de zile. Deocamdată am stabilit două locaţii, la Târgu Mureş şi Timişoara. Salariile antrenorilor au crescut la nivelul naţionalelor de juniori la 1.800 de euro. Lipsa condiţiilor şi-a pus amprenta asupra rezultatelor. Viorel Moldovan are un salariu mai mare, Răducioiu este pe o altă schemă. Antrenorii nu vor fi sancţionaţi pentru aceste rezultate, pentru că asta este situaţia. Rezultate mai bune nu pot fi produse în lipsa condiţiilor şi a jucătorilor buni”, a declarat Burleanu.

…despre arbitraj: “Arbitrajul suferă, opinia publică este critică la adresa acestuia. Discutăm probleme de arbitraj după încheierea fiecărei etape. Vor exista suspendări în cadrul arbitrilor, care vor sta etape pe tuşă. Este o problemă veşnică în fotbalul românesc, din ce în ce mai puţini copii vin în ligile inferioare pentru a arbitra. Din ce în ce mai mulţi arbitri români au şansa să evolueze la cel mai înalt nivel, la solicitările federaţiilor ţărilor respective. Domnul Vassaras a luat totul de la zero, i-a analizat pe toţi, la final de tur vom vedea rezultatele. Nu avem arbitri coprupţi, spun asta în urma rapoartelor efectuate “, a  mai declarat Răzvan Burleanu.

… despre găzduirea EURO 2020: “Vineri, la ora 13:00 vom afla dacă vom găzdui Campionatul European. Sînt şanse mari să organizăm acest eveniment. Concurăm doar cu Arena Naţională şi va trebui să fie legată cu un alt oraş din Macedonia, Ungaria, Bulgaria sau Belarus. Analizele ne clasează peste aceste state, dar contează foarte mult şi dezvoltarea infrastructurii sportive. Nu ştiu ce sumă de bani vom primi, dar pentru organizarea fiecărui eveniment UEFA oferă sprijin. Ar fi o mare victorie pentru noi, sîntem apreciaţi de UEFA, motiv care am putea primi un răspuns pozitiv”, a mai spus Burleanu.

 

 P: Înregistreaza-te acum la Sportingbet si primesti un Free Bet de 400 lei!