News

Dezastru în autobuzele STB din București. Noi descinderi de la Protecția Consumatorului

Comisarii angajați ai Protecției Consumatorului au descins la sediul STB din București, unde au descoperit dezastru în autobuze.
23.11.2022 | 08:31
Dezastru in autobuzele STB din Bucuresti Noi descinderi de la Protectia Consumatorului
Autobuz STB controlat de inspectorii ANPC. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Comisarii ANPC fac controale în toate mijloacele de transport din bazele și depourile Societății de Transport București. Lucru care nu e surprinzător pentru multă lume, comisarii au descoperit autovehicule murdare și cu scaune deteriorate.

ANPC, controale la autobuzele STB

Conform News.ro, cei 14 comisari ai ANPC au ajuns la ora 4 dimineața la descinderi. ”Începând cu ora 4, în această dimineaţă, 14 comisari ai structurii Bucureşti -Ilfov, au desfăşurat acţiuni de verificare a activiăţii STB”, transmite sursa citată.

ADVERTISEMENT

Au fost evaluate mijloacele de transport în comun din mai multe baze/depouri”, au completat reprezentanţii ANPC. Acțiunea e momentan în desfășurare, astfel că se așteaptă primele concluzii și imagini transmise din timpul controalelor în cursul acestei zile.

Chiar și așa, pe surse, inspectorii ANPC au dezvăluit că au găsit mijloace de transport murdare și scaune deteriorate. Ar mai fi de menționat podelele nespălate, mânerele e susținere deteriorate din autobuze precum și unele elemente metalice ruginite.

ADVERTISEMENT

În luna aprilie a acestui an inspectorii ANPC publicaseră primele concluzii ale unui control la STB, însă se pare că lucrurile nu s-au îmbunătățit considerabil nici în prezent.

În acel moment, comisarii ANPC transmiteau oficial că au găsit mai multe nereguli, printre care ”prezența unor uși care nu se închideau complet, fără etanșeizare, lipsa mânerelor de susținere sau prezența unor mânere deterorate, fără protecția de PVC, în pericol de a se rupe sau fiind imposibil de i dezinfectat, existența linoleumului deteriorat de pe pardoseal – cu bucăți lipsă sau dezlipite și ridicate, punând în pericol călătorii”.

ADVERTISEMENT

De asemenea, comisarii ANPC au remarcat ”lipsa rampelor de acces pentru persoanele cu dizabilități, funcționarea precară a instalațiilor de ventilație sau încălzire în mijloacele de transport în comun, neigienizarea totală sau pațială a incintelor mijlacelor de transport în comun, utilizarea unor substanțe ineficiente pentru igienizare precum și utilizarea unor ustensile vechi, deteriorate și neigienizate pentru curățarea mijloacelor de transport în comun”.

În acel moment fuseseră vizate și tramvaiele și troleibuzele STB. ”Echipe de control al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea (CRPCR) Bcurești-Ilfov, coordonate de președintele ANPC, Horia Constantinescu și vicepreședintele ANPC, Mihai Culeafă, au verificat depourile și autobazele STB de la Victoria, Dudești, Giurgiului, Militari, Berceni, Titan etc.

ADVERTISEMENT

Au fost controlate tramvaiele, autobuzele și troleibuzele care urmau să intre pe traseu la prima oră a dimineții, pornind de la aceste locații, dar, din respect pentru bucureșteni, pentru a nu le cauza întârzieri în deplasările lor matinale cu transportul în comun, au fost oprite de la a intra pe traseu doar cele care au prezentat deficiențe majore, care îi puteau pune în pericol sau le afectau sănătatea”, transmiteau cei de la ANPC în acel moment.

ADVERTISEMENT
Tags: