News

Dezastru în Bistrița Năsăud după inundații! A fost emis mesajul Ro-Alert. Video

29.06.2020 | 08:50
Dezastru in Bistrita Nasaud dupa inundatii A fost emis mesajul RoAlert Video
ADVERTISEMENT

Dezastru în județul Bistrița Năsăud după inundații! Apele au provocat pagube serioase și au pus la pământ gospodării întregi.

Mai mult de atât și drumurile au fost afectate, imaginea fiind una cu adevărat înfiorătoare. Pentru trei localități din județ, autoritățile au trimis un mesaj RO-ALERT cod roșu de vreme severă.

ADVERTISEMENT

Vorbim despre mai multe case și terenuri poziționate în comuna Lunca Ilvei. Acestea au fost inundate în urma ploilor torenţiale.

Prăpăd în județul Bistrița Năsăud în urma inundațiilor!

Conform datelor comunicate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud situația este una cu adevărat alarmantă.

ADVERTISEMENT

Lunca Ilvei s-a aflat, alături de localităţile Şanţ şi Ilva Mare, sub o avertizare meteorologică cod roşu de vreme severă pentru mai multe ore.

Lunca Ilvei, 28.06.2020.17:00Multumesc, Solovastru Dare Florica Maria

Nai-post ni Meteo.BN noong Linggo, Hunyo 28, 2020

La o primă vedere, nu mai puțin de zece gospodării au fost inundate. Alte două spaţii comerciale au pățit același lucru, dar şi o terasă.

ADVERTISEMENT

Un alt propietar a declarat că aproximativ trei hectare de teren pe care îl deținea se află acum sub ape, potrivit ziarului România24.

În toate localitățile afectate au intervenit de urgență pompierii. Vă reamintim că meteorologii au emis o avertizare de cod galben de ploi și grindină.

ADVERTISEMENT

Aceasta este valabilă până marți, 30 iunie, la ora 10.00. Unele zone, afectate deja de inundații, au fost chiar sub cod portocaliu sau roșu, așa cum s-a petrecut în Bistrița Năsăud.

Potrivit ANM, în această perioadă de “instabilitate atmosferică temporar accentuată” vor fi ploi torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20… 25 l/mp și pe arii restrânse 40… 60 l/mp.

 

 

ADVERTISEMENT