News
notix pixel id

Dezastru în București! Rata de incidență a depășit 16,40. Care este cel mai afectat sector

Dezastru în București acolo unde rata de incidență a depășit 16,40
18.10.2021 | 12:37
Dezastru în București! Rata de incidență a depășit 16,40. Care este cel mai afectat sector
Dezastru în București acolo unde rata de incidență a crescut chiar și în weekend. Sursa foto - ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO
ADVERTISEMENT

Incidența cazurilor COVID-19 în București a atins un nou prag. Astfel, în prima zi a săptămânii s-a ajuns la 16,42 la mia de locuitori, față de 16,27 cu o zi în urmă.

Informația a fost publicată de Direcția de Sănătate Publică. Vă readucem aminte că la 1 octombrie, rata de infectare era 7,78, iar în 1 septembrie Capitala avea o incidență de 0,85 la mia de locuitori.

Dezastru în Capitală!

În ciuda acestor statistici alarmante, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nu a validat propunerea Institutului Naţional de Sănătate Publică și Capitala nu a intrat în carantină

ADVERTISEMENT

În urmă cu doar câteva zile, INSP a solicitat carantinarea zonei metropolitane Bucureşti. Autoritățile au fost de acord să dispună intensificarea controalelor privind respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului, analizarea situaţiei epidemiologice din Bucureşti şi judeţul Ilfov şi propunerea de noi măsuri.

Totodată, DSU și Ministerul Sănătății au transmis că fac eforturi pentru suplimentarea numărului de paturi, astfel încât unităţile medicale să reziste afluxului mare de pacienţi.

ADVERTISEMENT

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat că la Bucureşti au ajuns 28 de ambulanţe din ţară cărora li se adaugă şi un autobuz-ambulanţă cu zece tărgi în el.

“Am alocat 10 ambulanţe tip B de la SMURD, cu câte două echipaje fiecare ca să lucreze continuu şi 18 ambulanţe de multiple victime fiecare cu patru tărgi, fiecare tot cu două echipaje ca să funcţioneze continuu. Asta a făcut distribuirea IGSU. Au fost aduse din ţară, asta înseamnă că în Bucureşti am adăugat 28 de ambulanţe la care s-a adăugat şi un autobuz-ambulanţă cu zece tărgi în el”, a declarat Raed Arafat.

ADVERTISEMENT

Sectorul 1 este în continuare cel mai afectat de cazurile de coronavirus. Rata de incidență a ajuns aici la 18.73. În sectorul 2 este 16.93, în timp ce sectorul 3 prezintă și vești bune cu o rată de 13.70

Nu la fel se întâmplă în Sectorul 4 unde s-a ajuns repede la 17.07. Sectorul 5 are o incidență de 16.77 pentru ca în sectorul 6 să fie 17.41.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, conform datelor prezentate în prima zi a săptămânii de DSP Ilfov, nu mai puțin de 38 dintre cele 40 de localități din județ au incidențe de peste 10.

Concret, în șapte dintre localitățile din Ilfov se înregistrează peste 20 de cazuri la mia de locuitori.Vorbim despre Bragadiru (20.33), Chiajna (22.40), Clinceni (21.32), Corbeanca (22.47), Domnești (22.14), Popești-Leordeni (20.16) și Tunari (23.92).

ADVERTISEMENT

De remarcat că cele mai mici incidențe se înregistrează în Dascălu (9,19) și Nuci (9,96)

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 861. 32 pagini + SUPER CD. Doar 12 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri