Fotbal international

Dezastru în clasamentul coeficienților! Liga 1 Betano a fost depășită de țări ca Azerbaidjan sau Kazahstan

10.08.2018 | 13:09
Dezastru in clasamentul coeficientilor Liga 1 Betano a fost depasita de tari ca Azerbaidjan sau Kazahstan

Dezastru în clasamentul coeficienților! De la an la an, Liga 1 Betano scade în valoare și echipele participante în competițiile europene sunt nevoite să înceapă lupta încă din primele tururi. A devenit obligatoriu în acest sezon să avem măcar o formație în grupele Europa League pentru a putea spera la tururi preliminare cât mai avansate. CFR Cluj și Steaua sunt echipele care pot repara blazonul fotbalului românesc, cele două având și șanse mari să avanseze, cel puțin pentru moment, în play off. Rezultatul Universității Craiova la Leipzig le-a cam anulat oltenilor visele europene pentru acest an și a mai adus o pată neagră în tabelul coeficienților.

Dezastru în clasamentul coeficienților! Tabel coeficienti
Dezastru în clasamentul coeficienților! Clasamentul de la care s-a plecat în sezonul acesta

De remarcat că în acest sezon România a plecat de pe locul 17 în clasament, poziție care a dus-o pe campioana CFR Cluj în turul 2 preliminar din UEFA Champions League. Mai mult de atât, câștigătoarea Cupei a început competiția din turul 3 în Europa League, în condițiile în care Viitorul a pornit din primul tur și FCSB-ul din runda a doua.

Dezastru în clasamentul coeficienților!

Rezultatele înregistrate până în acest moment pot aduce accente cu adevărat dramatice pentru echipele româneşti care vor juca în cupele europene peste doi ani de zile. Nici pentru sezonul viitor, Liga 1 Betano nu beneficiază de un salt, ci este nevoită să coboare alte trei poziții în clasamentul coeficienților. Astfel, campioana României va începe aventura în UEFA Champions League încă din turul 1 preliminar, cu o rundă mai devreme față de acest an. Lucrurile se complică și în privința celei de-a doua competiții. În Europa League, formația care va cuceri Cupa României va începe din turul 2 preliminar, și aici Liga 1 Betano bifând un pas în spate, în timp ce celelalte două participante vor debuta încă din luna iulie cu prima manșă preliminară a întrecerii.

Dezastru în clasamentul coeficienților! Tabel cu tragerea la sorți
Dezastru în clasamentul coeficienților! Echipele din Liga 1 sunt în pericol să înceapă competițiile europene încă din primele tururi

Ceea ce se întâmplă însă peste doi ani de zile se conturează abia în acest moment și rezultatele nu sunt deloc îmbucurătoare. Până în prezent, Liga 1 Betano a pierdut nu mai puțin de 10 poziții, aflându-se pe locul 29 cu un coeficient total de 15.075. Este un loc care presupune ca echipa ce se va impune la finele sezonului următor în campionat să nu aibă mai deloc facilități în UEFA Champions League și să plece încă din turul 1 preliminar, drumul către grupe transformându-se într-unul aproape imposibil de parcurs. Va fi dezastru pe linie și în Europa League acolo unde atât câștigătoarea Cupei, cât și celelalte două formații care se vor califica vor începe, de asemenea, din primul tur preliminar.

Dezastru în clasamentul coeficienților! Tabelul coeficienților
Dezastru în clasamentul coeficienților! România ocupă locul 29 în acest moment

Azerbaidjan și Kazahstan, mai tari ca Liga 1 Betano

Rezultatele din acest sezon european au făcut ca până în acest moment să fim depășiți de mai multe campionate. Astfel, peste Liga 1 Betano au sărit întrecerile din Azerbaidjan, Kazahstan, Israel, Suedia și competiția vecinilor noștri, Bulgaria. Pentru a ajunge înapoi la situația actuală, echipele rămase în Europa League sunt nevoite să aibă un parcurs foarte bun și să recupereze nu mai puțin de 6 puncte. Din păcate veștile proaste continuă – din cele zece țări clasate în acest moment peste noi, jumătate dintre ele au implicate în luptă cel puțin 3 echipe, ceea ce presupune automat puncte și din partea lor. Suedia și Azerbaidjan sunt țările cu o singură echipă încă în joc în Europa, în timp ce Kazahstan și Bulgaria se prezintă cu două formații.

Tags: