Sporturi

Dezastru în gimnastica românească! Echipa feminină a ratat calificarea în finala CE 2018

03.08.2018 | 20:36
Dezastru in gimnastica romaneasca Echipa feminina a ratat calificarea in finala CE 2018

Echipa feminină de gimnastică a României a ratat calificarea în finala pe echipe a Campionatului European 2018. Lotul compus din Denisa Golgotă, Carmen Ghiciuc, Laura Iacob şi Nica Ivănuş s-a clasat pe locul 12 în concursul de calificare de la Glasgow.

Mariana Bitang a împlinit pe 3 august 56 de ani. Tot pe 3 august 2018 se împlinesc 26 de ani de la ultimul 10 din istorie, cel luat de Lavinia Miloșevici. Echipa feminină de gimnastică a României a umbrit sărbătoarea printr-o contraperformanță greu de uitat. Lotul compus din Denisa Golgotă, Carmen Ghiciuc, Laura Iacob şi Nica Ivănuş s-a clasat pe locul 12 în calificările de la Glasgow și au ratat calificarea în finala Campionatelor Europene 2018, după o serie de greșeli și ratări.

România a obţinut un total de 147,663 puncte. Ucraina, echipă clasată pe locul 8, ultimul care a asigurat prezența în finala CE 2018, a acumulat 153,163 puncte. De menționat faptul că Anamaria Ocolişan s-a accidentat la antrenament și nu a putut să își ajute colegele. Denisa Golgotă s-a clasat pe locul 14 la paralele și a reuşit calificarea în finalele pe aparate de la sol şi sărituri, la ambele probe terminând pe poziția a cincea. Franța, Rusia, Belgia, Marea Britanie, Olanda, Ungaria, Spania și Ucraina au obținut calificarea în finală.

Dezastru în gimnastica românească! Echipa feminină a ratat calificarea în finala CE 2018

Pe pagina de Facebook a Federației Române de Gimnastică au început să curgă deja comentariile dezaprobatoare. “Doresc să cred că FRG și antrenorii de la Deva cunosc nivelul gimnasticii mondiale ulterioare. De vreo 10 ani, după Beijing 2008, s-a văzut care este nivelul, ce elemente sunt mai potrivite pentru un punctaj ridicat, accent pe artistic, dar cu menținerea sau chiar creșterea dificultății elementelor de acrobatică și așa mai departe. Or, era perioada când actualele senioare și junioare începeau să învețe ce înseamnă gimnastica. De aici multe semne de întrebare despre competența antrenorilor, despre modul în care statul a sprijinit performanța”, a scris George Nicola.

“La Mondiale nu prindem nici o finală la aparate cu aceste evoluții! Greu de văzut cum Tokyo 2020 va fi un succes. După cum decurg lucrurile, Tokyo 2020 va fi altă Olimpiadă fără medalii. Poate că trebuie să ne pregătim pentru Paris 2024. Este Forminte antrenorul potrivit să aduca succes în 2024? FRG trebuie să ia o decizie cât mai curând”, a scris și Mihai Ionescu.

“Îmi vine să plâng. Mi-o amintesc pe Cătă, pe Sandra și pe Larisa. Doamne, ce exerciții avea Larisa. Ce paralele. Larisa a luat 14.600 la paralele. Era în primele 3. De ce oare ea putea și restul nu? Am văzut evolutia micuței Voinea. Pare a fi o revelație. Să mai așteptăm iar 5 ani pentru o medalie? Denisa are atât talent și energie, dar schimbați-i antrenorul! Acești copii talentați merită mai mult”, a completat Andreea Băzăvan.

Tags: