News

Dezastru în India. Alunecări de teren masive în urma ploilor musonice: 67 de morți și zeci de dispăruți

Sezonul musonic face ravagii în India. După ce a plouat 24 de ore în urma alunecărilor de teren au murit 67 de persoane.
23.07.2021 | 18:02
Dezastru in India Alunecari de teren masive in urma ploilor musonice 67 de morti si zeci de disparuti
ADVERTISEMENT

În fiecare an sezonul musonic face dezastru în India. În districtul Raigad, în statul Maharashtra, după 24 de ore de precipitații fără întrerupere au avut loc alunecări de teren în urma cărora 67 de persoane și-au pierdut viața.

În India, sezonul musonic durează între lunile iunie și septembrie. Ploile produc de regulă pagube importante și pierderi de vieți. Mii de persoane mor în fiecare an.

ADVERTISEMENT

Dezastru în India. Alunecări de teren masive în urma ploilor musonice: 67 de morți și zeci de dispăruți

Ploaia a făcut ravagii în India ca în fiecare an. Mai bine de 24 de ore a plouat în districtul Raigad, în statul Maharashtra, unde au avut loc trei alunecări de teren. Zeci de persoane au fost date dispărute.

“Cel puțin 35 până la 40 de persoane au rămas captive. Încercăm să-i salvăm. 36 de persoane au murit în trei alunecări de teren”, a spus un reprezentant local.

ADVERTISEMENT

36 de persoane au murit în localitatea Taliye, la 180 de kilometri sud-est de orașul Mumbai. Alte 27 de persoane au murit în alte zone.

În zonele afectate au fost trimiși militari pentru a ajuta la operațiunile de intervenție și de salvare, a anunțat ministrul-șef din Maharashtra, Uddhav Thackeray.

ADVERTISEMENT

Operațiunile de salvare sunt însă îngreunate de faptul că multe drumuri au fost distruse în urma alunecărilor de teren. Și autostrada dintre Bombay și statul Goa a fost grav afectată.

În urma ploilor abundente râul Vashishti a ieșit din matcă și a făcut ravagii. În orașul Chiplun, care este situat la 250 de kilometri de Mumbai mai multe cartiere au fost scufundate sub 3,5 metri de apă.

ADVERTISEMENT

Mai multe persoane au murit în urmă cu câteva zile în India

În week-end, 34 de persoane au murit după ce un zid s-a prăbușit din cauza alunecărilor de teren în Mumbai.

În India acest gen de incidente au loc în fiecare an. Mai multe clădiri se prăbușesc în timpul sezonului musonic. De regulă aceste clădiri sunt destul de vechi. Sezonul musonic durează din iunie până în septembrie. În Asia de Sud în fiecare an în această perioadă oamenii încearcă să fugă în masă din calea dezastrului și se mută în alte zone.

Aceste ploi sunt însă esențiale pentru fermieri. Ele constituie 70% din precipitațiile din India din fiecare an.

ADVERTISEMENT
Tags: