Fotbal intern

Dezastru în Liga 2. Încă două echipe aproape de retragere

După ce Olimpia Satu Mare s-a retras din campionat, alte două echipe din Liga 2 sunt cu un pas mai aproape de desfiinţare.
08.02.2018 | 09:19
Dezastru in Liga 2 Inca doua echipe aproape de retragere

Cele două echipe sunt Foresta Suceava şi ASA Târgu Mureş. Situaţia de la Foresta a luat o turnură dezastruoasă în ultimele zile. După ce echipa abia a fost salvată de la desfiinţare vara trecută, problemele păreau că se vor ameliora pentru clubul sucevean. DIn păcate însă unul dintre cei care a salvat clubul în vară a făcut zilele acestea un pas înapoi iar clubul moldovean se vede acum în situaţia de a nu-şi mai putea plăti datoriile. 

Astfel, mai mulţi dintre cei aflaţi staff-ului tehnic, dar şi oameni din conducere şi-au anunţat în bloc demisia. Cu toţii susţin că nu au fost plătiţi de luni bune şi că echipa nu are cum să reia campionatul în actualele condiţii. Formaţia suceveană ar avea datorii de peste 300.000 de lei la ANAF din cauza cărora nu pot accesa finanţările de la Consiliul Local. 

ASA Târgu Mureş, pe urmele Olimpiei Satu Mare

De asemenea, şansele ca ASA Târgu Mureş să continue acest sezon de Liga 2 sunt aproape nule. Vicecampioana României din sezonul 2014/2015 şi-a întrerupt activitatea odată cu ultimul meci oficial disputat în 2017, iar acum nu mai are jucători şi antrenori.

Pe 5 februarie, gruparea mureşeană a avut un nou termen la Curtea de Apel Târgu Mureş în privinţa falimentului, iar verdictul a rămas în pronunţare pentru 19 februarie. Până atunci, ASA Târgu Mureş nu se va retrage din campionat, deoarece, legal, trebuie să aştepte sentinţa Curţii de Apel. Sunt şanse mari ca atunci gruparea mureşeană să o urmeze pe Olimpia Satu Mare, retrasă şi exclusă din Liga 2.