News
notix pixel id

Dezastru în Moldova! Furtunile au făcut prăpăd. Video

13.06.2020 | 10:24
Dezastru în Moldova! Furtunile au făcut prăpăd. Video
Furtunile au făcut prăpăd în Moldova. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

Dezastru în Moldova! Fenomenele meteo extreme au pus stăpânire pe zona de nord-est a ţării, acolo unde s-a dezlănţuit o furtună puternică. Imaginile postate pe reţelele sociale arată o realitate dură pentru localnici, loviţi de fenomene meteo extreme.

Dezastru în Moldova!

Vă readucem aminte că în România este în vigoare un cod galben de ploi până sâmbătă, la ora 10.00. La fiecare 24 de ore, Administrația Națională de Meteorologie a transmis diferite coduri roșii sau portocalii de vreme rea. Zeci de orașe și sate au fost lovite puternic de aceste furtuni în ultimele 24 de ore, în intervalul 11-12 iunie.

În Maramureş, Săliştea de Sus, apele s-au revărsat cu putere, în urma ploilor torenţiale.

Maramureș, Săliștea de Sus, viitura, inundații

Maramureș, Săliștea de Sus || În această seară

Posted by Meteoplus on Friday, June 12, 2020

Furtunile au făcut prăpăd

Furtunile nu au ocolit nici judeţul Iaşi, unde oamenii au fost surprinşi de condiţiile meteorologice.

ADVERTISEMENT

Balș, Iași, Furtuna, grindină, gheata, vremea

Județul Iași, Comuna Balș⛈️12 iunie, ora 19.30

Posted by Meteoplus on Friday, June 12, 2020

În Vaslui, comuna Ştefan cel Mare, ploaia s-a abătut asupra localnicilor cu putere. Imaginile descriu cel mai bine cum a arătat seara trecută în nord-estul României.

Codul galben de ploi torențiale rămâne valabil în toată România până luni, 15 iunie. Conform datelor oficiale, au fost nu mai puțin de 40 de coduri portocalii de vijelii și opt coduri roșii în ultimele 24 de ore, fenomenele meteo extreme producând pagube însemnate.

ADVERTISEMENT

Doar vineri, 12 iunie, au fost emise cinci astfel de atenționări până spre seară. Ploile torențiale, grindina și vijeliile vor continua în România până luni. Totodată, hidrologii au emis noi atenționări de inundații, fiind emis un cod portocaliu de inundații pe râurile din nouă județe.

Codul galben se va menține până luni în 28 iunie. Conform ANM, românii au primit 30 de mesaje de tip Ro-Alert pentru a sta în casă, în momentul în care localitățile au fost afectate de vijelii.

ADVERTISEMENT

În județul Vaslui a fost cod roșu de furtună, Drumul Județean 243 fiind acoperit de viitură. O femeie în vârstă de 72 de ani a murit pentru că ambulanța a fost blocată din cauza vremii rele.
 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri