News
notix pixel id

Dezastru în restaurantele cu specific asiatic din București! Inspectorii ANPC au aplicat amenzi uriaşe

03.10.2019 | 12:33
Mâncarea nu era depozitată în spații curate. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

Dezastru în restaurantele cu specific asiatic din București! Asta au găsit comisarii din cadrul ANPC în urma controalelor efectuate la mijlocul săptămânii. Inspectorii au mers la nu mai puțin de 18 acțiuni de control pentru verificarea respectării prevederilor legale din domeniul protecției consumatorilor în restaurantele cu specific asiatic din București. N-au fost deloc mulțumiți de felul în care se prezentau unitățile.

Dezastru în restaurantele cu specific asiatic din București!

Pentru încălcarea prevederilor legale privind protecția consumatorilor, au fost aplicate 26 amenzi contravenționale în cuantum de 310.000 lei și cinci avertismente. Mai mult de atât,  a fost retrasă definitiv de la comercializare și din circuitul consumului uman cantitatea de 1.211,92 kg produse alimentare, în valoare de 35.197,15 lei, pentru mai multe abateri. Printre ele reamintim doar faptul că erau utilizate produse alimentare cu data limită de consum depășită

Din păcate, nu se oprește aici. Materiile prime nu erau însoțite de eticheta de produs de unde să rezulte principlalele elemente de identificare și caracterizare și documentele de proveniență. Condițiile de depozitare ale alimentelor erau necorespunzătoare și există și o schimbare a stării termice a produselor. În spațiile de pregătire a preparatelor culinare se utilizau ustensile depreciate iar condițiile igienice erau necorespunzătoare.

ADVERTISEMENT
Dezastru în restaurantele cu specific asiatic din București!Mâncare expirată
A fost găsită carne expirată. Sursa foto – facebook

Inspectorii ANPC s-au luat cu mâinile de cap

Concret s-a descoperit paviment depreciat, pereți cu urme de grăsime, hote murdare cu urme de grăsime arsă. Cu ocazia acțiunilor de control desfășurate s-a propus măsura complementară de închidere pe o perioada de până la șase luni pentru nouă operatori economici. “In data de 02.10.2019, comisarii din cadrul ANPC au efectuat un numar de 18 actiuni de control pentru verificarea respectarii prevederilor legale din domeniul protectiei consumatorilor in restaurantele cu specific asiatic din Bucuresti

Cu această ocazie inspectorii au descoperit mâncare expirată şi o mizerie de nedescris în numeroase dintre localurile controlate”, au transmis reprezentanții ANPC în urmă controalelor.

ADVERTISEMENT

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri