Dezastru în spitale după minivacanța de 1 Decembrie? Avertismentul medicilor

Flaviu Popa   
în HotNews
30/11/2020, 15:30
Dezastru în spitale după minivacanța de 1 Decembrie? Avertismentul medicilor
Secțiile de terapie intensivă vor fi sufocate. Câți bolnavi în stare gravă am putea avea luna viitoare. Avertismentul specialiștilor. Foto: hepta.ro

Medicii sunt panicați de minivacanța de 1 Decembrie, fiind de părere că spitalele nu vor mai face față numărului de infectări după ce românii vor petrece la munte în aceste zile.

Simin Aysel Florescu, directorul spitalului „Victor Bebeș” din București, îi atenționează pe oameni că numărul de îmbolnăviri va crește semnificativ.

Cu apropierea sărbătorilor de iarnă, numărul de infectări cu Covid-19 va fi tot mai mare, dacă oamenii nu respectă regulile.

Ce se va întâmpla cu spitalele din România după 1 Decembrie?

Numărul de pacienți este la fel de mare, nu prea cred că am rămas la un platou, în ultimele săptămâni sunt pacienți cu forme severe de boală care ajung la noi după o ședere cam lungă acasă sau în alte locuri.

Lucrurile stau la fel de rău ca până acum, ne așteptăm cu ocazia vacanței de 1 Decembrie să se întâmple ceva asemănător cu ce s-a întâmplat după concediile de vară.Pe măsură ce locurile sunt aglomerate și lumea umblă mai mult, transmiterea se accelerează în loc să scadă.

Dacă fiecare dintre noi nu înțelege că trebuie să stea puțin mai altfel decât anii precedenți... nu e o plăcere pentru nimeni să stea în casă, să renunțe la excursii, ne-am dori să mergem, dar anul acesta ar trebui să ne abținem”, a declarat Florescu, conform Digi 24.

Medicul a anunțat că spitalul „Victor Babeș” e arhiplin, inclusiv camerele de gardă. Pacienții au ajuns să stea pe canapele pentru consultații și își primesc oxigenul în camerele de gardă.

Vacanța de vară, exemplu negativ al infectării cu Covid-19

România părea să fie pe un drum bun referitor la infectările cu Covid-19, însă vacanța de vară a dat totul peste cap. Oamenii au uitat de existența bolii și s-au dus pe litoral, unde au petrecut săptămâni bune. Odată întorși acasă au răspândit boala în comunitate, iar la 5 luni distanță România e la pământ.

Minivacanța de iarnă ar putea avea un efect secundar identic, acesta fiind și motivul pentru care guverne precum cel italian vor închiderea de urgență a stațiunilor montane din toată Europa.

Închide ×