Deşi nu a avut reprezentantă, Liga 1 a avut noroc la tragerea la sorţi

UPDATE, ora 17:04 / Rapid Viena a avut mare ghinion la tragerea la sorţi şi are de jucat o dublă foarte complicată în faza 16-imilor Ligii Europa. Austriecii au picat cu Valencia, una dintre outsiderele venite din Liga Campionilor.

Această dublă este una extrem de importantă pentru fotbalul românesc. România şi Austria duc o luptă la baionetă pentru locul 15 în clasamentul coeficienţilor, ultimul care trimite două echipe în preliminariile Ligii Campionilor. În acest moment, Liga 1 are un mic avantaj în faţa austriecilor, cu 25,383 faţă de 25,100. Cheia este la Rapid Viena, care are nevoie de 2 puncte în clasamentul coeficienţilor pentru a duce Austria peste România. Astfel, ar avea nevoie de o victorie sau două egaluri în faţa Valenciei.

.........................................................................................................................................................................

România va trimite în sezonul viitor două echipe în Liga Campionilor. Campioana şi vicecampioana vor juca în cea mai importantă competiţie intercluburi. Din păcate, acest lucru ar putea să ţină un singur sezon, în condiţiile în care Austria e la un pas să ne depăşească în clasamentul coeficienţilor.

Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de astăzi

Ultimele sezoane în Europa au fost bune pentru ţara noastră şi ne-au urcat pe poziţia a 15-a în clasamentul UEFA. Din păcate, această stagiune a fost dezastruoasă pe plan european, toate cele 4 echipe calificate în cupele europene au fost eliminate din preliminarii: Steaua, Astra, ASA Tîrgu Mureş şi FC Botoşani).

CLICK SUS PE GALERIE FOTO PENTRU A VEDEA CLASAMENTUL COEFICIENŢILOR UEFA

Ne aflăm în luptă cu Austria pentru locul 15, ultimul care trimite 2 echipe în Liga Campionilor, însă austriecii mai au un as în mînecă, Rapid Viena.

Le mai trebuie 2 egaluri

Diferenţa dintre cele două ţări e foarte mică. Rapid Viena a cîştigat grupa din Liga Europa cu 5 victorii şi 1 înfrîngere şi e cap de serie în 16-imile competiţiei.

Austriecilor le ajunge 1 victorie sau 2 egaluri pentru a depăşi România în clasamentul coeficienţilor. Dacă Rapid Viena reuşeşte acest lucru, Austria trimite din sezonul 2017-2018 două echipe în Ligă, în timp ce România va rămîne cu un singur loc în competiţie.

Nu e singurul necaz pentru că România va trimite 5 echipe în sezonul viitor al cupelor europene, astfel că toate punctele adunate de echipele româneşti ar urma să fie împărţite la 5 şi nu la 4, cum s-a întîmplat pînă acum. Astfel, coeficientul ar avea din nou de suferit.

Rapid Viena, cap de serie în Liga Europa

Austriecii sînt în urna capilor de serie pentru 16-imile competiţiei, acolo unde pot întîlni, totuşi, adversari de mare valoare.

Posibilii adversari ai lui Rapid Viena sînt: Fenerbahce, Sion, Borussia Dortmund, Midtjylland, Marseille, Saint-Etienne, Sporting Lisabona, Fiorentina, Anderlecht, Sparta Praga, Augsburg, Sevilla, Valencia, Galatasaray, Şahtar Doneţk.

Păstrarea locului României depinde în mare măsură şi de tragerea la sorţi pentru că în cazul în care Rapid Viena va avea un adversar accesibil, va avea toate şansele să obţină măcar o victorie sau două egaluri pentru a propulsa Austria pe locul 15.

CLICK SUS PE GALERIE FOTO PENTRU A VEDEA TABLOUL 16-IMILOR LIGII EUROPA 

Vremuri grele pentru România

Chiar dacă printr-o conjunctură, România îşi va păstra locul în clasamentul coeficienţilor, sezoanele următoare se anunţă dificile pentru noi.

România va evolua cu 5 echipe în sezonul viitor şi principalul dezavantaj e că toate punctele se împart la 5 şi nu la 4 cum era pînă acum.

Locul 2 din clasament joacă în turul 3 preliminar în Liga Campionilor, pe ruta non-campioanelor, unde pot întîlni echipe puternice din Occident, care nu au prins locurile de Ligă, astfel că sînt toate şansele ca România să nu îşi menţină locul 15.

Totuşi, Croaţia, Polonia şi Cipru sînt încă la o distanţă destul de mare de noi în clasamentul coeficienţilor şi deocamdată nu se pune problema să cădem de pe locul 16.

 

 

 

 

viewscnt
1 EUR4.6469 lei+0,0069
1 USD3.9414 lei+0,0092
1 XAU163.6579 lei+1,3775
Meteo