News

Dezastru la Madrid! Capitala Spaniei inundată după o furtună. Video cu străzile înghițite de ape

27.08.2019 | 15:10
Mai multe străzi din Madrid au fost inundate. Sursa foto - facebook

Dezastru la Madrid acolo unde străzile au fost transformate în adevărate râuri, în timpul unor inundații provocate de o furtună. Mai multe stații de metrou au avut de suferit, lumea ieșind cu greu din apele strânse acolo. Zeci de maşini au fost luate de puhoaie, iar oamenii au fost filmaţi în timp ce foloseau lopeţi pentru a curăţa grămezile de gheaţă. Mai mult de atât, autostrada de centură a Madridului a fost închisă temporar.

Dezastru la Madrid!

Unul dintre cele mai afectate cartiere a fost Arganda del Rey. Aici mașinile au plutit pur și simplu și a fost nevoie de intervenția fermă a autorităților pentru a nu se ajunge la adevărate tragedii.  Ploile au provocat inundatii grave in mai multe localități, cele mai afectate fiind Arganda, Valdemoro si Pinto. O parte din autostrazile M40 si M30 au fost de asemenea inundate, in timp ce liniile 5 si 9 ale tramvaiului din Madrid au fost si ele afectate.

Cel putin 50 de autovehicule au fost avariate de grindina si luate de ape, in timp ce mai multe podgorii au fost distruse. “Furtuna a inceput in jurul orei 18:00 si a durat aproximativ 10 minute, dar a provocat un dezastru”, a declarat un martor la prăpăd. “Locuiesc aici de 20 de ani si nu am vazut niciodata asa ceva. Sincer, nici nu credeam că voi trăi așa ceva în capitala mea, în Madrid”, a mai spus un alt localnic.

Capitala Spaniei inundată după o furtună

Aproape imediat, premierul spaniol Pedro Sanchez si-a exprimat solidaritatea fata de cei “care sufera” din cauza efectelor furtunii din Madrid. Și traficul aerian pe aeroportul Barajas a fost dat peste cap din cauza vremii extreme. Autoritățile spun că la Tielmes au fost nu mai puțin de 64 de litri pe metrul pătrat, în timp ce la Arganda del Rey s-a ajuns la 46,4 litri pe metrul pătrat, precipitații considerate uriașe.

Agenţia meteorologică spaniolă a avertizat că furtuni similare vor mai afecta capitala spaniolă şi alte oraşe importante până la sfârşitul verii. Aceștia au solicitat oamenilor să se adăpostească de urgență dacă vor mai trece prin asemenea episoade.

 

Tags: