News

UPDATE. VIDEO / Macaraua prăbuşită la Mecca aparţinea familiei lui Ben Laden. Cel puţin 107 de morti si 238 de răniţi

UPDATE. Macaraua care a produs carnagiul de la Mecca, în care 107 persoane şi-au pierdut viaţa şi alte câteva sute au fost rănite, aparţinea unei companii de construcţii care aparţinea...
12.09.2015 | 19:46
UPDATE VIDEO   Macaraua prabusita la Mecca apartinea familiei lui Ben Laden Cel putin 107 de morti si 238 de raniti

UPDATE. Macaraua care a produs carnagiul de la Mecca, în care 107 persoane şi-au pierdut viaţa şi alte câteva sute au fost rănite, aparţinea unei companii de construcţii care aparţinea familiei Ben Laden. Saudi Ben Laden Group a fost fondată de tatăl lui Osama Ben Laden, Mohammed, anunţă DailyMail.

Macaraua care a provocat dezastrul era folosită la lucrările de restaurare şi extindere a moscheii, începute acum cu patru ani. În cădere, macaraua a rupt acoperişul şi s-a prăbuşit în interiorul moscheii, care era vineri plină de oameni veniţi să se roage. S-a produs o panică generală multe persoane fiind rănite nu numai la prăbuşirea utilajului ci şi în încercarea de a ieşi din moscheie.

Autorităţile saudite doresc să extindă suprafaţa Marii Moschei (Masjid al-Haram), de la 350.000 de metri pătraţi cât are în prezent, la 750.000 de metri pătraţi.

Cu această extindere, autorităţile doresc să poată oferi spaţiu de rugăciune pentru circa trei milioane de credincioşi, dar şi să evite ca pelerinii să se calce în picioare, aşa cum s-a întâmplat în 2006, în timpul pelerinajului musulman, când 350 de pelerini şi-au pierdut viaţa.

Sursă: www.mariustuca.ro

…………………………………………………..

UPDATE. Cel putin 107 de persoane au fost ucise vineri dupa prabusirea unei macarale peste Moscheea Sfanta din Mecca, in vestul Arabiei Saudite, cu zece zile inaintea inceputului marelui pelerinaj musulman, potrivit unui bilant oficial, citat de Reuters si AFP.

238 de persoane au fost de asemenea ranite, a precizat apararea civila saudita, care a anuntat anterior un bilant de 65 de morti si 154 raniti.

Inregistrarile video si fotografiile postate pe retelele sociale aratau numeroase victime pline de sange pe podeaua din incinta moscheii.

Aceasta moschee din Mecca este considerata cel mai sfant loc al islamului si locul unde se desfasoara pelerinajul anual (haj) la care orice musulman trebuie sa participe macar o dată in viata.

Potrivit relatarilor de la fata locului, in momentul incidentului orasul Mecca era afectat de o furtuna, iar moscheea era plina de lume, vinerea fiind pentru musulmani zi de odihna si rugaciune.

Macaraua era folosita la lucrari de restaurare si extindere a monumentului, unde pe 21 septembrie va incepe pelerinajul anual.

Sursă: www.stirileprotv.ro

……………………………………………………

UPDATE. Cel puţin 87 de oameni au murit şi peste 180 au fost răniţi, după prăbuşirea unei macarale la principala moschee din oraşul saudit Mecca, anunţă autorităţile locale, citate de BBC News online.

Macaraua, folosită pentru pregătirea pelerinajului anual de la Mecca, programat în septembrie, s-a prăbuşit probabil din cauza vântului puternic.

Înregistrările video şi fotografiile postate pe reţelele de socializare arată numeroase victime pline de sânge pe podeaua din incinta moscheii.

Moscheea de la Mecca este considerată cel mai sfânt loc al islamului şi locul unde se desfăşoară pelerinajul anual (haj) la care orice musulman trebuie să participe măcar o dată în viaţă.

Respectiva macara era folosită la lucrările de restaurare şi extindere a monumentului, unde pe 21 septembrie va începe pelerinajul anual, autorităţile saudite dorind să extindă capacitatea moscheii la circa 400.000 de metri pătraţi.

Sursă: www.realitatea.net

……………………………………….

Cel puţin 52 de persoane au murit după prăbuşirea unei macarale lângă Marea Moschee din Mecca, anunţă Autoritatea de Apărare Civilă din Arabia Saudită, citată de BBC.

Nu este încă foarte clar ce s-a întâmplat, dar imaginile apărut pe reţele de socializare arată un număr mare de morţi şi răniţi.

Mecca 1Mecca 2

 

Accidentul are loc în timpul pregătirilor pentru marele pelerinaj musulman la Mecca ce ar urma să aibă loc la finele lunii.

Sursă: www.antena3.ro