Dezastru la Metroul din Drumul Taberei. Proiectul de finanţare nici nu a fost scris!

Directorul Metrorex a trîmbiţat că a făcut rost de bani de la UE pentru continuarea lucrărilor. De fapt, are doar o promisiune de principiu. Şeful Metroului a declarat, ieri, pentru Economica....
08.08.2013 | 13:58
Dezastru la Metroul din Drumul Taberei Proiectul de finantare nici nu a fost scris
ADVERTISEMENT

Directorul Metrorex a trîmbiţat că a făcut rost de bani de la UE pentru continuarea lucrărilor. De fapt, are doar o promisiune de principiu. Şeful Metroului a declarat, ieri, pentru Economica. net că pe 1 august a venit răspunsul oficial de la Comisia Europeană privind finanţarea magistralei din Drumul Taberei. “Avem astfel asigurate 400 de milioane de lei pentru lucrările de pînă la sfîrşitul anului”, a declarat Aurel Radu.

Reporterii EVZ au întrebat Metrorex dacă s-a aprobat proiectul şi când trebuie să vină banii. Purtătorul de cuvînt al Metrorex, Eveline Croitoru, a declarat că abia se scrie la proiect.” A venit răspunsul pozitiv de finanţare. Acum există un draft al proiectului, se va finaliza, se va aviza şi se va trimite pentru a se obţine. Nu vrem să spunem vorbe mari, dar o să se facă rapid”. Cu alte cuvinte, specialiştii de la Ministerul Transporturilor trebuie să pună pe hîrtie un proiect, acesta să fie eligibil, apoi să-l trimită la UE, pentru a primi banii. Pînă atunci, trebuie găsiţi bani de la buget. Şapte septembrie este al treilea termen oferit de conducerea Metrorex pentru începerea lucrărilor la tunelul de metrou, după ce anterior fuseseră anunţate datele de 1 iulie şi 1 august.

ADVERTISEMENT

Şeful Metroului a mai spus că nu s-a lucrat în iarnă şi nici în primăvară din cauza constructorilor. Însă Dan Trifu, consultant Metrorex în cadrul proiectului, a explicat că întîrzierile au fost din cauza lipsei banilor. Ieri, în cartierul Drumul Taberei se lucra cu viteza melcului. Muncitorii ne-au spus că primesc banii “binişor”, cu mici întîrzieri, iar şefii lor le transmit că vin greu bani de la stat.

SURSA: EVZ

Tags: