Fotbal intern

Dezastru pe Cluj Arena după festivalul Untold. Cum arată stadionul (Foto)

16.08.2018 | 17:56
Dezastru pe Cluj Arena după festivalul Untold

Festivalul Untold aduce în fiecare an zeci de mii de participanţi, dar uneori aceştia lasă în urmă şi pagube importante. Reprezentanţii festivalului au oferit însă asigurări că vor repara din banii lor toate stricăciunile suferite de stadion.

Arena din Cluj s-a ales cu pagube importante după festivalul Untold. Multe dintre scaune au fost demontate, pista de atletism a ajuns într-o stare deplorabilă, iar gazonul se află sub orice critică. În pista de atletism au apărut găuri, cel mai probabil de la felul în care au fost montate scena şi alte elemente din spectacol festivalului muzical. Potrivit Radio Cluj, tribunele şi gazonul vor fi puse la punct până pe 17 august, când ”U” Cluj urmează să joace acasă cu ACS Energiticianul, în Liga a 2-a. Cât despre pista de atletism, va fi refăcută până în luna octombrie.

UPDATE: Reprezentanții UNTOLD ne-au precizat că tribunele care se văd în fotografii au fost demontate, pe durata…

Gepostet von Radio Cluj am Donnerstag, 16. August 2018

Pista de atletism de pe Cluj Arena arată ca după bombardament, după festivalul Untold

Starea pistei de atletism este cea care atrage cel mai mult atenţia. Cea mai modernă pistă de atletism din România a găzduit în această primăvară Campionatele Internaționale ale României. “Îmi pare rău să văd asta! Cluj Arena era cea mai modernă arenă pentru atletism din România. În 2019, noi chiar am început să facem documentația pentru a găzdui doi competiții internaționale de anvergură, la Cluj-Napoca: Campionatul Balcanic de seniori, dar și Campionatele Internaționale ale României, care vor avea rangul de un Grand Prix Clasic, vor fi introduse în calendarul European Athletics. Avem nevoie însă de un contract semnat cu autoritățile clujene, vom trimite o scrisoare să vedem dacă sunt de acord cu acest lucru”, a declarat Florin Florea, preşedintele Federaţiei Române de Atletism, pentru gsp.ro.

Primăria Cluj administrează pista de atletism şi stadionul

Cluj Arena se află în administrarea Primăriei Cluj. “O pistă de atletism dacă e folosită corect, dacă este întreținută, 10 ani nu are nevoie de reparații. La cum arată acum, trebuie schimbată în porțiunile în care are găuri. Este exact ca o autostradă, dacă se face mentenanță cum trebuie, atunci ține mai mult”, a mai adăugat Florin Florea.

În ciuda faptului că pista de atletism ar trebui reparată de autorităţi, organizatorii Untold îşi asumă faptul că vor repara ei tot ce a fost stricat:“Cu referire la materialele apărute astăzi în presă despre stadiul Cluj Arena post festivalul Untold, organizatorii doresc să facă următoarele menţiuni: ca în fiecare an, toate defecţiunile apărute în urma folosirii stadionului Cluj Arena pentru festivalul Untold vor fi remediate integral de către Untold. Ca o măsură suplimentară, organizatorii festivalului au şi în acest an o poliţă de asigurare care acoperă orice defecţiuni/pagube produse în timpul montării, în timpul festivalului sau în timpul demontării. Zonele pistei de atletism care au fost afectate vor fi reparate integral de către Untold până în luna octombrie 2018, aşa cum prevede contractul de închiriere încheiat cu Cluj Arena. În acest sens au început deja demersurile şi lucrările de reparaţii”, arată organizatorii Untold.

În ceea ce priveşte scaunele din tribune, acestea au fost demontate de către organizatori pentru a construi patru rampe de acces, conform normelor stabilite de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Acestea au început să fie remontate, iar până la meciul echipei FC Universitatea Cluj de duminică, 19 august, toate scaunele care au fost dezafectate vor fi repuse pe poziţie, adaugă sursa citată, pentru Mediafax.

Tags: