Fotbal intern

Dezastru pentru Astra Giurgiu și Constantin Budescu. Câți bani trebuie să achite către Al-Shabab

17.11.2020 | 19:18
Dezastru pentru Astra Giurgiu si Constantin Budescu Cati bani trebuie sa achite catre AlShabab
ADVERTISEMENT

Constantin Budescu și Astra Giurgiu trebuie să achite 725.000 de dolari americani către clubul Al-Shabab, după ce clubul din Arabia Saudită a câștigat un litigiu deschis la FIFA. 

Problemele financiare de la clubul giurgiuvean par a fi fără sfârșit, iar ultima lovitură primită de fosta campioană vine din partea FIFA.

ADVERTISEMENT

Forul internațional a dat dreptate clubului Al-Shabab într-un litigiu deschis după ce saudiții l-au pierdut pe Constantin Budescu gratuit în 2019.

Dezastru pentru Astra Giurgiu și Constantin Budescu. 725.000 de dolari despăgubiri!

Clubul din Arabia Saudită, Al-Shabab, a plătit 2,5 milioane de euro pentru a-l transfera pe Constantin Budescu în vara anului 2018. Adus de la FCSB, cel alintat „Budi” a evoluat de 24 de ori pentru clubul din Golf și a reușit 8 goluri și 5 pase decisive.

ADVERTISEMENT

Plecarea mijlocașului român de la Al-Shabab a reprezentat, însă, o adevărată telenovelă. O telenovelă cu final dureros pentru fotbalistul Astrei Giurgiu. Asta pentru că Al-Shabab a anunțat astăzi că FIFA a luat o decizie în litigiul pe care clubul îl deschisese împotriva fotbalistului.

„FIFA a judecat în favoarea clubului nostru cazul intentat împotriva fotbalistului profesionist român Constantin Budescu”, au anunțat saudiții pe Twitter. De asemenea, saudiții informează că responsabilitatea pentru achitarea unei despăgubiri de 725.000 de dolari americani îi revine lui Budescu, dar și clubului Astra Giurgiu. Cele două părți trebuie să achite „amenda” în termen de 45 de zile. Altfel, fotbalistul va fi suspendat.

ADVERTISEMENT

Cum a început totul: „A dat dovadă de bună credință”

Cazul pe care Al-Shabab l-a deschis împotriva lui Constantin Budescu a fost inițiat de clubul arab în vara lui 2019, atunci când fotbalistul a dorit să plece gratuit și să revină în România. Formația din Golf nici nu a dorit să audă și a amenințat cu tribunalul, lucru de care Budescu nu a scăpat.

Avocatul fotbalistului a dat în urmă cu mai bine de un an vestea că Budescu nu va mai juca la Al-Shabab și a anunțat că mijlocașul a devenit liber de contract. Cu toate acestea, el a anunțat că există posibilitatea ca lucrurile să se rezolve la FIFA, ceea ce s-a și întâmplat.

ADVERTISEMENT

„Jucătorul a dat dovadă de bună credinţă şi a încercat să soluţioneze pe cale amiabilă conflictul apărut odată cu schimbarea managementului şi antrenorului echipei. Din păcate, poziţia clubului a rămas neschimbată astfel că n-a mai avut altă opţiune decât să denunţe unilateral contractul.

Sperăm să îşi găsească repede un nou club căruia să i se alăture pentru a-şi continua cariera. Situaţia lui contractuală la acest moment este clară. E liber de contract. Conflictul cu fostul club va fi decis de FIFA, dar asta e o chestiune de durată. Dacă nu cumva vom găsi o cale de înţelegere cu Al Shabab. Sperăm la asta”, spunea Paul Mincu în 2019.

 

ADVERTISEMENT