Sport

Dezastru pentru Barcelona și Real Madrid?! Președintele La Liga anunță că cele două vor fi excluse din Liga Campionilor

Barcelona și Real Madrid, alături de Juventus, sunt anchetate de UEFA, pentru încălcarea regulamentelor forului continental, după ce au inițiat proiectul Superligii Europene.
01.06.2021 | 19:36
Dezastru pentru Barcelona si Real Madrid Presedintele La Liga anunta ca cele doua vor fi excluse din Liga Campionilor
ADVERTISEMENT

Președintele La Liga, Javier Tebas, a anunțat că cele două cluburi spaniole vor fi excluse din Liga Campionilor și vor fi drastic amendate de UEFA.

Cel de al treilea club care continuă să susțină înființarea Superligii Europene, Juventus Torino, a primit un ultimatum din partea Federației de Fotbal din Italia, să se retragă din proiect, în caz contrar Juve urmând să fie retrogradată.

ADVERTISEMENT

Declarația lui Javier Tebas care pune pe jar giganții Spaniei

Președintele La Liga, Javier Tebas, este convins că UEFA nu va ceda în ”războiul” cu cluburile care au propus înființarea Superligii Europene, între care și Real Madrid și Barcelona.

UEFA a anunțat încă de la începutul lunii trecute că sancțiunile pe care cluburile implicate în Superliga Europeană de fotbal le vor primi vor fi exemplare și extrem de dure.

ADVERTISEMENT

Totuși, forul european a anunțat că va trata separat cazurile lui Real Madrid, Barcelona și Juventus, formații care rămân în continuare implicate în proiectul care a zguduit lumea fotbalului.

”Mă aștept la mai mult decât la o amendă. UEFA are posibilitatea de a nu le permite participarea în Champions League celor de la Barcelona și Real Madrid în sezonul următor. Cred că vor fi excluse”, a declarat Javier Tebas, pentru Gol TV, citat de Mundo Deportivo.

ADVERTISEMENT

Celelalte nouă cluburi care au făcut parte dintre fondatoarele Superligii Europene, Arsenal, AC Milan, Chelsea, Atletico Madrid, Inter Milano, Liverpool, Manchester City, Manchester United și Tottenham au fost sancționate de UEFA printr-o donație de 15.000.000 de euro de club, de care vor beneficia juniorii echipelor din Europa.

Juventus riscă să înceapă viitorul sezon în Serie B

Federația de Fotbal din Italia a transmis, în urmă cu aproximativ o lună, oficialilor lui Juventus Torino că trebuie să-și reconsidere poziția cu privire la Superliga Europeană.

ADVERTISEMENT

Concret, în cazul în care Juve va continua să susțină acest proiect va suporta penalități majore, atât pe plan intern, unde ar urma să fie retrogradată în Serie B, cât și în ceea ce privește competițiile europene intercluburi.

Federația italiană să alătură, astfel, eforturilor forului continental de fotbal de a bloca apariția unei noi competiții, în paralel cu Liga Campionilor, în care să fie implicate cele mai puternice cluburi europene.

”Dacă, la momentul înscrierii în noul sezon din Serie A, nu se va retrage din Superligă, Juventus va fi exclusă. Există în acest sens o regulă clară în statutul forului continental și al Federației italiene.

Dacă Juventus nu acceptă acest lucru, îmi pare rău, dar va fi exclusă”, a declarat Gabriele Gravina, președintele Federației Italiene de Fotbal, citat de  Gazzetta Dello Sport.

ADVERTISEMENT