Fotbal intern

Cum a putut Petrolul să-şi facă SEPPUKU în două luni

Petrolul a terminat la egalitate, în deplasare, scor 1-1, cu FC Braşov, într-un meci din etapa a XX-a, primul pentru Adrian Mutu în Liga I după 14 ani....
24.02.2014 | 12:01
Cum a putut Petrolul sasi faca SEPPUKU in doua luni
ADVERTISEMENT

Petrolul a terminat la egalitate, în deplasare, scor 1-1, cu FC Braşov, într-un meci din etapa a XX-a, primul pentru Adrian Mutu în Liga I după 14 ani.

Pentru “lupii galbeni” a marcat Cristian Ionescu în ultimele secunde ale partidei, în urma unei lovituri de pedeapsă acordată de Cristian Balaj. Prestaţia “centralului” i-a iritat la maximum pe oficialii Petrolului, care, prin vocea lui Cosmin Contra, au anunţat că gruparea sa a ieşit din lupta pentru titlu. Declaraţii menite să facă uitată impotenţa noii echipe a “lupilor”, cu Mutu şi Zicu titular. Dacă “Briliantul” s-a zbătut, fără succes, pe parcursul întregii partide, ratînd şi cîteva ocazii, machedonul a fost inexistent pe durata celor 55 de minute în care a evoluat. Fostul fotbalist al lui FC Timişoara nu s-a făcut cu nimic remarcat, motiv pentru care petroliştii au început să-l regrete pe Boudjemaa, cel mai bun pasator al echipei în tur.

ADVERTISEMENT

Tamuz, inexistent!

În minutul 73 al partidei, Cosmin Contra l-a aruncat în luptă şi pe Toto Tamuz. Atacantul a avut o evoluţie ştearsă, nu a avut nici o ocazie, putîndu-se observa cu ochiul liber că este slab pregătit fizic. Prestaţiile lui Tamuz şi Mutu i-au determinat pe oficiali şi suporteri să regrete deja vînzarea lui Younes Hamza la Botev Plovdiv. Nici apărarea nu a funcţionat cum ar fi trebuit, Manasse neridicîndu-se la valoarea lui Benga, plecat, la rîndul său, în această iarnă în Bulgaria. Per total, Petrolul a arătat carenţe mari atît în ofensivă, cît şi în defensivă, iar Mutu şi Zicu nu se pot ridica, deocamdată, la valoarea celor pe care ar trebui să-i înlocuiască, Hamza şi Boudjemaa. Aici, dacă mai adăugăm şi salariile imense pe care Mutu şi Zicu le au, reiese clar că, la primavedere, Petrolul a făcut o afacere proastă.

Au pus deoparte 1.4 milioane de euro

Salariul maxim la Petrolul Ploieşti este de 11.000 de euro pe lună, sume încasate de Adrian Mutu şi Ianis Zicu. Ambii au venit la gruparea prahoveană din postura de jucători liber de contract, astfel că, la prima vedere, sosirile lor par o adevărată lovitură. Asta dacă nu mai punem la socoteală faptul că Petrolul a încasat în iarnă 750.000 de euro pe Hamza, 550.000 de euro pe Benga şi Dore, respectiv 100.000 de euro oe Boudjemaa. În total 1.4 milioane de euro, profit! Bani care au intrat în visteria clubului, dacă ţinem cont că Mutu, Zicu şi Tamuz au venit gratis, în transferurile lor neinvestindu-se nici un leu.

ADVERTISEMENT

Hamza şi Boudjemaa, goluri la debut

Plecaţi în această iarnă de la Petrolul, Hamza şi Boudjemaa s-au acomodat de minune la noile lor echipe. Vîrful a reuşit o “dublă” în meciul Botev Plovdiv – Ludogoreţ 2-2, în care Dore, Curtean şi Luchin au fost titulari, iar Benga doar rezervă. Mai puţin norocos a fost mijlocaşul, care a marcat, la debut, pentru Slavia Praga, însă echipa sa a pierdut cu 1-5 în faţa formaţiei Sigma Olomuc.

FOTBAL:FC PETROLUL PLOIESTI-VIITORUL CONSTANTA, LIGA 1 (25.11.2013)

25…de goluri a marcat Hamza pentru Petrolul Ploieşti în 41 de partide

750.000…de euro a plătit Botev Plovdiv în schimbul atacantului tunisian

 

 

 

 

Tags: