ADVERTISEMENT
Sporturi

Dezastru pentru Marius Copil! A fost eliminat în turul 1 la ATP Basel şi coboară până pe locul 153 în lume

Autori: Ionut Neamţu, Sorin Dumitrescu | 23.10.2019 | 10:57

Adevărat dezastru pentru tenismanul român Marius Copil faptul că a pierdut în primul tur al turneului ATP de la Basel. Românul s-a înclinat în două seturi strânse, 6-4, 7-5, în fața numărului 15 mondial, spaniolului Roberto Bautista Agut, căruia i-a oferit o replică dârză.

ADVERTISEMENT

Dezastru pentru Marius Copil. Eliminat în turul 1 la Basel

Marius Copil și-a dominat adversarul la capitolul ași, reușind 16 servicii fără șansă de retur din partea ibericului, față de numai două astfel de execuții ale lui Roberto Bautista Agut, însă cel care a reușit în fiecare set să facă break a fost numărul 15 mondial, unul pe set, suficient pentru a-și apropia victoria.

Eliminarea prematură de la Basel are consecințe teribile pentru jucătorul român. Acesta se afla înaintea turneului pe locul 82, deci în primii 100 din lume, însă acum a căzut, începând de luni tocmai pe poziția 153! O cădere abisală care are însă explicație în faptul că Marius Copil jucase la Basel în 2018 finala în compania lui Roger Federer și nu s-a făcut deloc de râs, cedând strâns, cu 7-6, 6-4 în fața unuia dintre cei mai mari jucători din istoria acestui sport chiar la acesta acasă.

ADVERTISEMENT
Marius Copil a fost învins de numărul 15 mondial, Roberto Bautista Agut

Jucase aici finala de anul trecut cu Roger Federer

Drept urmare, prin faptul că a ajuns atât de departe la ediția precedentă Marius Copil avea de apărat punctele numeroase făcute atunci și el nu a putut face acest lucru, având și destulă neșansă la tragerea la sorți, pentru că a juca împotriva numărului 15 mondial nu era o misiune ușoară.

Marius Copil a jucat anul trecut finala la Basel, fiind învins greu de Roger Federer

De menționat că Marius Copil a ajuns la Basel ca urmare a faptului că a primit wild-card de la organizatori, el neînscriindu-se la acest turneu. Însă evoluția bună de la competiția precedentă, săptămâna trecută, la Antwerpen, coroborată cu statutul de finalist al ediției anterioare au făcut ca organizatorii să decidă acordarea unui wild-card sportivului român. Acum va fi destul de dificil pentru Copil să reușească să revină în TOP 100 după această cădere în clasament. 8 mai 2017 este data când Marius Copil s-a aflat în afara TOP 100 ATP.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!