News

Dezastru pentru Mititelu! Tribunalul Bucureşti i-a respins despăgubirile de 258 milioane de euro pentru excluderea FC U Craiova din 2011

12.12.2018 | 16:56
Dezastru pentru Mititelu Tribunalul Bucuresti ia respins despagubirile de 258 milioane de euro pentru excluderea FC U Craiova din 2011

Adrian Mititelu a primit o lovitură teribilă de la Tribunalul Bucureşti, în cursul zilei de miercuri. Tribunalul Bucureşti a respins cererea de despăgubiri formulată de Mititelu pentru excluderea echipei FC U Craiova din 2011, în valoare de 258.000.000 de euro, reprezentând clauzele de reziliere ale celor 39 de fotbalişti aflaţi, la acea dată, sub contract cu oltenii!

“Admite excepţia necompetenţei funcţionale a completului de judecată în ceea ce priveşte capetele de cerere nr. 7 şi 8 din acţiunea principală modificată. Disjunge capetele de cerere nr. 7 şi 8 din acţiunea principală modificată şi dispune formarea unui nou dosar, având ca părţi pe reclamantele FC U Craiova SA prin administrator judiciar PREST INSOLV IPURL şi Valorificare Creanţe S.R.L. prin administrator judiciar PREST INSOLV IPURL şi pe pârâţii Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România, Sandu Mircea, Hulubei Emilian, Dinu Ramona Elena, Piţurcă Victor, Pălărie Marian, Beze Laviniu Dumitru, Argăseală Valeriu, Poppa Eduard, Goga Ioan Octavian, Sfaiţer Cornel Costică, Bobar Cristian Liviu, Avram Vasile, Popa Claudiu Aurelian, Vrabie Marcel, Drăghici Florentina, Stângaciu Adrian, Burcă Marius, Cighir Cătălin, Alexandru Ioan Octavian, Stan Marius, Sabău Dorin Silviu, Gherman Marcelina Marjoly Ilinca, Matei Ionuţ, Ion Adrian, Andrici Adrian, Stana Ştefan, Stoian Elena, Mândruţă Daniela Lavinia, Municipiul Craiova, Vornicu Cristian, Rusen Marin, Burleanu Marin Răzvan, Vasilescu Lia Olguţa, Krenek Alexandru, Badea Pavel, Cioban Alin, Federaţia Română de Fotbal, Liga Profesionistă de Fotbal, Iorgulescu George Gino, Clubul Sportiv U Craiova SA, Rotaru Mihai, Clubul Sportiv Universitatea din Craiova, Dragomir Dumitru, Costaş Paul şi Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci, având ca obiect anulare mărci şi depozite. Dispune înaintarea dosarului nou format către Registratura Secţiei a IV-a Civile a Tribunalului Bucureşti, în vederea repartizării aleatorii către un complet de judecată specializat în materie de proprietate intelectuală.”

Tribunalul Bucureşti spune că Mititelu trebuia să meargă la TAS în cazul excluderii FC U Craiova din 2011

“Constată că sunt scutite de la plata taxei judiciare de timbru capetele de cerere nr. 1, 2, 3, 4, 5, 6 şi 9 ale acţiunii principale modificate şi, în consecinţă, respinge ca neîntemeiată excepţia netimbrării acestor capetele de cerere. Admite excepţia necompetenţei generale a instanţelor judecătoreşti în ceea ce priveşte capetele de cerere nr. 1, 2, 3, 4, 5, 6 şi 9 ale acţiunii principale modificate. Respinge ca inadmisibile capetele de cerere nr. 1, 2, 3, 4, 5, 6 şi 9 ale acţiunii principale modificate. Cu drept de recurs în termen de 30 de zile de la comunicare. Recursul se depune la Tribunalul Bucureşti. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 12.12.2018.

 ”

Cum se traduce, în fapt, decizia de azi? Tribunalul Bucureşti a declinat competenţa generală a instanţelor judecătoreşti pentru capetele de cerere formulate de Adrian Mititelu în acţiunea sa cu privire la anularea deciziei de excludere şi la despăgubirile solicitate, indicând astfel că oltenii ar fi trebuit să se adreseze TAS în această speţă!

Mititelu câştigase în penal la Tribunal 258.000.000 euro, dar Curtea de Apel Bucureşti a desfiinţat decizia şi l-a trimis în civil!

Procesul de la Tribunalul Bucureşti vine după ce în judecata penală, membrii Comitetului Executiv al FRF, FRF şi LPF au fost achitaţi în cazul excluderii FC U Craiova. În lipsa unor fapte penale, Curtea de Apel Bucureşti l-a îndrumat pe Mititelu să aleagă calea civilă pentru soluţionarea cererii de despăgubiri, lucru pe care patronul FC U l-a făcut prin acest proces.

În penal, Mititelu câştigase în primă fază 258.000.000 de euro la Tribunalul Bucureşti în 2016, dar Curtea de Apel Bucureşti a desfiinţat decizia un an mai târziu! Acum, la încă un an şi jumătate distanţă de acel moment, patronul FC U a pierdut şi prima decizie în civil în cazul despăgubirilor.

Adrian Mititelu poate face recurs la decizia de azi în termen de 30 de zile.