Fotbal intern

Dezastrul de pe Wanda Metropolitano uneşte FRF şi LPF: “Îi invit pe domnii Burleanu şi Vişan să discutăm despre viitorul fotbalului românesc”

19.11.2019 | 00:14
Dezastrul de pe Wanda Metropolitano uneste FRF si LPF Ii invit pe domnii Burleanu si Visan sa discutam despre viitorul fotbalului romanesc
ADVERTISEMENT

România a pierdut cu 0-5 confruntarea cu Spania de pe stadionul Wanda Metropolitano şi încheie pe locul patru grupa din preliminariile pentru Euro 2020. Însă acest eşec ar putea avea un efect pozitiv, în condiţiile în care oficialii LPF şi-au anunţat imediat după meci deschiderea pentru un dialog cu FRF privind viitorul fotbalului românesc. Între cele două entităţi din fotbalul autohton nu există în acest moment dialog şi deseori au avut loc clinciuri între FRF şi LPF.


  • (P) Cota EXCLUSIVA Fortuna: 1,70 este cota pentru “peste 2,5 goluri” la meciul Slovacia – Azerbaijan. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT

Dezastrul de pe Wanda Metropolitano uneşte FRF şi LPF: “Îi invit pe domnii Burleanu şi Vişan să discutăm”

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ştefan, a scris pe o reţea de socializare imediat după finalul meciului cu Spania că îi invită pe şefii de la Casa Fotbalului la o discuţie şi o eventuală colaborare pentru “viitorul fotbalului românesc”:

“Îi invit pe domnii Burleanu şi Visan să discutăm serios despre viitorul fotbalului românesc. Ce putem face împreună cu o echipă de specialişti din zona tehnică?

ADVERTISEMENT

– stabilirea unor priorităţi comune pentru FRF şi LPF, după o analiză a stării actuale în care se găseşte fotbalul românesc;
– definirea unei filozofii de joc la nivel naţional;
– program naţional de pregătire a jucătorilor pe categorii de vârstă;
– reformarea şcolii de antrenori;
– selecţie obiectivă la toate loturile naţionale;
– criterii minime de infrastructură şi personal pentru academiile de la Liga I şi Liga a II-a;
– definirea unui buget minim pentru academiile de fotbal ale cluburilor din Liga I;
– reforma fotbalului la nivel de bază (lărgirea reală a bazei de selecţie, nu pe criterii electorale sau de marketing);
– profesionalizarea managementului sportiv la toate nivelurile;

Toate lucrurile de mai sus trebuie să fie prioritate dacă ne pasă de fotbal”, este mesajul transmis de Justin Ştefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal.

ADVERTISEMENT
Dezastrul de pe Wanda Metropolitano uneşte FRF şi LPF Îi invit pe domnii Burleanu şi Vişan să discutăm despre viitorul fotbalului românesc
Dezastrul de pe Wanda Metropolitano uneşte FRF şi LPF Îi invit pe domnii Burleanu şi Vişan să discutăm despre viitorul fotbalului românesc

România mai are o şansă de calificare la Euro 2020 în barajul din Liga Naţiunilor de la anul. “Tricolorii” vor evolua împotriva Scoţiei sau a Islandei în deplasare în semifinale şi dacă trec vor juca în finală pentru calificarea la Campionatul European.