News

Dezastrul găsit de ministrul Mediului, Costel Alexe, pe insula Belina: ”Construcţiile sunt ridicate ilegal”

25.05.2020 | 17:50
Dezastrul gasit de ministrul Mediului Costel Alexe pe insula Belina Constructiile sunt ridicate ilegal
Ministrul Mediului, Costel Alexe, a fost într-o vizită de lucru pe insula Belina și a constatat un lucru dezastruos: că toate construcțiile sunt ridicate ilegal. Sursă foto: INQUAM George Calin
ADVERTISEMENT

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a fost într-o vizită de lucru pe insula Belina și a constatat un lucru dezastruos: că toate construcțiile sunt ridicate ilegal.

Dezastrul găsit de ministrul Mediului, Costel Alexe, pe insula Belina

Costel Alexe a precizat că toate construcțiile ridicate pe insula Belina sunt ilegale, de la unitatea de cazare până la anexe și pontoane și a adăugat că deși dezastrul este mare, zona are un potențial turistic ridicat.

ADVERTISEMENT

”Am fost pentru prima dată pe insula Belina, unde am găsit un complex de protocol, retras de ochii lumii, destinat unor privilegiați din PSD. Pe lângă heliport era o unitate de cazare și tot felul de anexe”, a declarat ministrul pentru Digi24.

Costel Alexe a menționat la finalul vizitei făcute că după doi ani de tergiversări, preluarea insulei Belina și a Brațului Pavel de către stat este aproape finalizată.

ADVERTISEMENT

Ministrul Mediului a anunțat că toate clădirile vor fi inspectate tehnic

”Au construit ilegal, fără autorizație de construcție. Tot. De la unitatea de cazare, până la anexe și pontoane. Nu au avut autorizații de construcție, nu au respectat reglementările de mediu în vigoare”, a spus Alexe.

Ministrul Mediului a afirmat că toate clădirile vor fi inspectate tehnic, iar în urma unei analize se va lua o decizie cu privire la destinația viitoare a acestei zone.

ADVERTISEMENT

Au apărut și primele imagini cu vila de lux pe care și-a construit-o Liviu Dragnea pe insula Belina! Aici, fostul lider al Partidului Social Democrat venea să se relaxeze de fiecare dată când avea posibilitatea.

La finalul săptămânii trecute, premierul Ludovic Orban a dezvăluit că insula Belina și Brațul Pavel vor reveni în administrarea statului român, prin Administrația Apele Române.

ADVERTISEMENT

Insula Belina și Brațul Pavel devenise moșia Consiliului Județean Teleorman, printr-o Hotărâre de Guvern. Proprietățile au ajuns ulterior la celebra firmă Tel Drum și au fost folosite de familia Dragnea pentru partide de pescuit sau relaxare.

ADVERTISEMENT