News

Dezastrul produs de protestatarii de la Washington: jurnaliști atacați și birouri din Capitoliu distruse. Video

07.01.2021 | 11:27
Dezastrul produs de protestatarii de la Washington: jurnaliști atacați și birouri din Capitoliu distruse. Video
Dezastrul produs de protestatarii de la Washington: jurnaliști atacați și birouri din Capitoliu distruse. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Protestatarii din SUA care au dat năvală miercuri în Capitoliul din Capitala statului au lăsat în urma lor un adevărat dezastru. Le-au căzut victime atât birourile instituției, cât și jurnaliștii care transmiteau de la fața locului.

Ore bune, membrii Congresului s-au baricadat în interior, după ce susținătorii lui Donald Trump au luat cu asalt clădirea Capitoliului de la Washington, miercuri, în ziua în care urma să fie validată victoria lui Joe Biden la alegerile din 3 noiembrie 2020.

ADVERTISEMENT

În drumul lor către clădirea oficială unde se decidea viitorul Americii, fanii actualului președinte au atacat și reprezentanții presei aflați în fața Capitoliului.

Dezastrul lăsat în urmă de protestatarii de la Washington

Zeci de mii de susținători ai lui Donald Trump s-au adunat lângă Capitoliu, miercuri după amiaza, în zona Washington DC, fiind nemulțumiți de modul în care Donald Trump a pierdut alegerile.

ADVERTISEMENT

Ulterior, aceștia au pătruns în clădirea Capitoliului, acolo unde au intrat în mai multe birouri importante ale oficialilor americani. În urma lor a rămas un adevărat haos.

O serie de filmări cu pagubele lăsate în urmă de furioșii cetățeni americani au apărut pe Twitter și arată amploarea daunelor produse.

De suferit a avut atât mobilierul din aceste clădiri, cât și documentele din birouri. Într-o filmare din biroul unui parlamentar al Senatului se poate observa ce au lăsat în urmă ”vizitatorii” nepoftiți.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii prezenți la Washington și aparatura lor, victime ale protestatarilor

Nu doar clădirea Capitoliului a avut de suferit de pe urma insurgenților. Oamenii din presă prezenți în zonă au avut și ei de-a face cu furia fanilor lui Trump.

Jurnaliștii de la televiziuni au fost alungați, iar camerele video pe care le aveau la dispoziție au fost distruse. În imaginile publicate de NBC se văd mai mulți oameni care calcă în picioare echipamentele jurnaliștilor.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri