News

Dezastrul produs de vremea rea: acoperișuri luate de vijelii, mașini distruse de copaci și șosele blocate. Video

Dezastrul produs de vremea rea: acoperișuri luate de vijelii, mașini distruse de copaci și șosele blocate în doar câteva minute.
06.08.2021 | 11:26
Dezastrul produs de vremea rea acoperisuri luate de vijelii masini distruse de copaci si sosele blocate Video
ADVERTISEMENT

Vremea rea a creat prăpăd în toată țara. Codurile portocalii și roșii de noaptea trecută nu au trecut neobservate. Vântul puternic, grindina și ploile torențiale au distrus case, au doborât copaci.

Furtunile au creat prăpăd noaptea trecută în toată țara

Mai multe șosele au fost blocate, după ce pe carosabil au căzut copaci, în urma furtunilor. De altfel, într-o localitate din Oradea, o șoferiță și-a văzut moartea cu ochii, după ce un pom a căzut chiar peste mașina ei.

ADVERTISEMENT

Pentru a fi salvată, a fost nevoie de intervenția pompierilor, care au reușit să o scoată pe femeie din mașină.

”Mergeam destul de încet și, efectiv, la un moment dat, am văzut cum cade copacul pe mașină”, a declarat șoferița, conform Pro TV.

ADVERTISEMENT

Încă un bărbat a fost victima codurile ANM de vreme rea. Totul s-a petrecut în Iași. Un bărbat a fost lovit de trăsnet, în timp ce lucra cu familia pe câmp. Acesta a fost transportat la spital, unde a fost stabilizat.

 “A ajuns în comă în Unitatea Primire Urgențe a Spitalului “Sfântul Spiridon”. A fost stabilizat și transferat la Terapie Intensivă”, a explicat Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU SMURD.

ADVERTISEMENT

Codurile de vreme rea au creat dezastru în mai multe zone

În Târgoviște, un acoperiș a fost luat de vânt, după doar câteva minute de furtună puternică.

”Mizerabilă. E lucrare veche, de 15 ani, un cui și atât. Nu are nicio protecție la vânt, de exemplu. Dacă intră vânt s-a făcut deja copaie, a intrat pe dedesubt”, a spus un bărbat, căruia i-a fost distrusă mașina.

ADVERTISEMENT

În Rodna, vijelia a făcut prăpăd rapid. Potrivit primarului de aici, a fost nevoie de doar cinci minute pentru a se dezlănțui dezastrul. Mai multe case au rămas fără acoperiș în urma vântului puternic.

”Cinci minute de dezastru. Vânt foarte puternic, grindină foarte mare. Avem pagube destul de însemnate, câteva locuințe la care li s-a luat acoperișul în întregime plus câteva locuințe la care sunt acoperișurile degradate în proporție de 50,40,60%”, a spus Valentin Grapini, primarul comunei Rodna.

În Bistrița-Năsăud, vântul a ajuns să bată cu 100 km/h, iar zeci de copaci au fost doborâți. Un tânăr în vârstă de 17 ani din Ilva Mică a fost lovit de grindină.

ADVERTISEMENT