Sporturi

Dezavantajul României în duelul cu Franţa. Atuul gazdelor pentru semifinalele Fed Cup

11.02.2019 | 16:30
Dezavantajul Romaniei in duelul cu Franta Atuul gazdelor pentru semifinalele Fed Cup
ADVERTISEMENT

Ce dezavantaj are România în duelul din Fed Cup cu Franţa. Echipa României de Fed Cup a obţinut calificarea în penultimul act al Cupei Federaţiei după ce a învins la Ostrava deţinătoarea trofeului, Cehia, scor 3-2. Simona Halep a obţinut primele două puncte ale confruntării pentru tabăra tricoloră, iar cel al victoriei a fost adus de echipa de dublu a României, formată din Irina Begu (locul 35 WTA la dublu) şi Monica Niculescu (locul 51 WTA). Vezi punct cu punct, toate detaliile partidelor disputate de Simona Halep şi Mihaela Buzărnescu în Fed Cup Cehia – România, accesând aplicaţia de mai jos.

În continuare, echipa noastră va întâlni Franţa în semifinalele competiţiei. Franţuzoaicele s-au calificat în penultimul act al Fed Cup după ce au trecut cu 3-0, la Liege, de Belgia. Momentan, cel mai bine clasate franţuzoaice sunt Caroline Garcia, locul 19 WTA, Alize Cornet, locul 51 WTA, Pauline Parmentier, locul 55 WTA, şi Kristina Mladenovic, locul 64 WTA. La dublu, Mladenovic este numărul 3 mondial, iar Cornet, locul 117. Franţa este fără doar şi poate o forţă în tenisul mondial feminin şi a dovedit asta în mai multe rânduri. Echipa de Fed Cup a Franţei s-a impus în Fed Cup în 1997 şi 2003 şi a fost finalistă în 2004, 2005 şi 2016. Chiar şi aşa, echipa României porneşte favorită.

ADVERTISEMENT

Care este punctul slab al României în confruntarea din Fed Cup cu Franţa

Totuşi, echipa Franţei are un atuu important în confruntarea de pe teren propriu cu România. Ca orice ţară gazdă, francezii îşi pot alege suprafaţa pe care vor să dispute partida. Până pe 20-21 aprilie, când va avea loc semifinala, Simona Halep şi compania vor evolua doar pe teren dur, la Doha, Dubai şi dubla “Sunshine Double” Indian Wells şi Miami. Pe 22 aprilie începe sezonul de zgură, cu turneul de la Stuttgart, aşa că va fi interesant de văzut care va fi alegerea franţuzoaicelor în privinţa partidei din semifinale.

Tags: