News

Dezbatere Biden vs Trump. Cei doi candidați la prezidențialele din SUA și-au aruncat vorbe grele: “Tu ești fraierul. Tu ești ratatul”. Cine a câștigat

Marea confruntare a anului 2024 dintre actualul președinte al SUA, Joe Biden, și fostul conducător, Donald Trump. Cum s-a încheiat dezbaterea
28.06.2024 | 08:00
Dezbatere Biden vs Trump Cei doi candidati la prezidentialele din SUA siau aruncat vorbe grele  Tu esti fraierul Tu esti ratatul Cine a castigat
Care a fost finalul dezbaterii dintre Donald Trump și Joe Biden. Sursa foto: Colaj foto Fanatik / Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Președintele Joe Biden și fostul președinte Donald Trump s-au întâlnit joi seara în Atlanta pentru dezbaterea organizată de CNN, care a început la ora locală 21:00 (ora 4:00 în România), marcând prima lor confruntare directă înainte de alegerile din noiembrie 2024.

Dezbatere încinsă între Biden și Trump

Dezbaterea s-a încheiat fără ca vreunul dintre candidați să dea mâna. Conform unui expert citat de BBC, dezbaterea nu a fost foarte avantajoasă pentru niciunul dintre cei doi.

ADVERTISEMENT

Corwin Smidt, profesor de științe politice la Universitatea de Stat din Michigan, a menționat că Biden a prezentat multe vulnerabilități și nu prea multe puncte forte, scrie News.ro. În primul rând, elementele vizuale, vocea și ritmul răspunsurilor sale au făcut ca argumentele să fie greu de urmărit.

„Au existat mai multe răspunsuri şi puncte de vedere faptice furnizate de preşedintele Biden, dar acestea sunt uitate rapid sau minimalizate de modul de livrare”, spune Smidt și a adăugat că unele atacurile ale lui Biden față de caracterul lui Trump sunt cam persistente.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește performanța lui Trump, aceasta nu a prezentat multe puncte forte, dar a arătat, totuși, mai puține puncte slabe, conform profesorului.

„Răspunsurile sale nu au fost puternice ca răspuns la întrebările puse, dar ele ating preocupări şi probleme de care le pasă alegătorilor săi”, arată Smidt. „Susţinătorii săi îl vor vedea ca pe acelaşi candidat care a fost şi acum 4 ani”, a observat Smidt.

ADVERTISEMENT

Trump a ieșit câștigătorul debzaterii

Formatul dezbaterii a fost mult mai eficient pentru publicul american, deoarece cei doi candidați nu au putut vorbi unul peste celălalt și au fost auziți clar. Totuși, moderatorii nu au făcut eforturi pentru a verifica multe afirmații neadevărate, mai arată News.ro.

A fos și un moment controversat în care Biden a amintit de un moment din timpul preşedinţiei lui Trump, în care acesta ar afirmat că soldaţii americani căzuţi la datorie sunt “rataţi şi fraieri”. „Fiul meu nu a fost un ratat şi nu a fost un fraier”, a punctat el. „Tu eşti fraierul. Tu eşti ratatul”, adresându-se fostului preşedinte.

ADVERTISEMENT

După pauza publicitară, Biden a avut două minute pentru declarațiile finale. El s-a concentrat pe schimbările politice pe care intenționează să le aducă americanilor, inclusiv reducerea prețului insulinei, asigurarea accesului la servicii de îngrijire a copiilor la prețuri accesibile și combaterea inflației. De asemenea, a promis să mențină taxele scăzute pentru cetățenii obișnuiți, acuzându-l pe Trump că le va crește.

Trump și-a încheiat declarațiile spunând că americanii au trăit “în iad” sub administrația Biden. L-a numit pe Biden “un plângăcios” și l-a acuzat că a făcut SUA nesigură și că i-a deteriorat reputația internațională. A afirmat că politicile lui Biden privind Iranul au permis Hamas să atace Israelul și că “situația din Ucraina nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată”.

A fost o seară dificilă pentru Joe Biden, deoarece multe dintre răspunsurile sale au fost incoerente, părea obosit, iar expresia sa facială în timpul pauzelor a atras comentarii negative. Biden a avut o a doua jumătate de dezbatere mai bună, dar a fost prea târziu. Potrivit BBC, Donald Trump a “câștigat” această dezbatere. Rămâne de văzut dacă acest lucru îl va ajuta să câștige alegerile.

ADVERTISEMENT
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel...
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut”
Românii, duși cu vorbe goale: cum au călcat Burleanu și Iordănescu pe nervii...
Românii, duși cu vorbe goale: cum au călcat Burleanu și Iordănescu pe nervii suporterilor
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România....
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România. Tragediile tăcute ale marilor sportivi
Rezultate Titularizare 2024. Edu.ro publică notele profesorilor, înainte de contestaţii
Rezultate Titularizare 2024. Edu.ro publică notele profesorilor, înainte de contestaţii
Acuzaţii grave la adresa lui Mihai Zmărăndescu în scandalul maceta: Nu i-a păsat,...
Acuzaţii grave la adresa lui Mihai Zmărăndescu în scandalul maceta: Nu i-a păsat, mi-a pus viața în pericol
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Vestea pentru TOȚI PENSIONARII din România. UN MILION de DOCUMENTE sunt GATA
Vestea pentru TOȚI PENSIONARII din România. UN MILION de DOCUMENTE sunt GATA
Schimbare importantă pentru pensionari. Când vor primi pensiile pe luna august
Schimbare importantă pentru pensionari. Când vor primi pensiile pe luna august
Desertul cu o explozie de gusturi. Nu te poți opri din mâncat
Desertul cu o explozie de gusturi. Nu te poți opri din mâncat
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol...
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol că este deja soţul Monicăi Bîrlădeanu
„În România sunt pregătiţi să-l primească”. Uciderea unui urs care a atacat un...
„În România sunt pregătiţi să-l primească”. Uciderea unui urs care a atacat un turist în Italia, oprită de activişti
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase:...
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase: „M-a blocat în telefonul lui tata! Fratele meu a dispărut de 5 luni!” Care este replica Ioanei, soția tenismanului?!