Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Dezbatere încinsă la Fanatik SuperLiga pe tema propunerii din interiorul FRF pentru permiterea premierilor. Modelul adus în discuție. Video exclusiv

Andrei Vochin ar sprijini un proiect de legalizare a primelor pentru jucătorii altor echipe, așa cum se întâmplă în Bundesliga. Plusuri și minusuri aduse de analiști.
31.05.2023 | 21:23
Dezbatere incinsa la Fanatik SuperLiga pe tema propunerii din interiorul FRF pentru permiterea premierilor Modelul adus in discutie Video exclusiv
Dezbatere încinsă la Fanatik SuperLiga pe tema propunerii din interiorul FRF pentru permiterea premierilor. Modelul adus în discuție. Video exclusiv
ADVERTISEMENT

Andrei Vochin a vorbit la FANATIK SUPERLIGA despre beneficiile pe care le-ar aduce o astfel de lege în fotbalul românesc și care ar lăsa în urmă orice suspiciuni, mai ales pe final de campionat.

Andrei Vochin vrea ca SuperLiga să adopte modelul Bundesliga: „Cred că ar avea mai multe beneficii”

Ioana Cosma i-a aruncat mingea la fileu consilierului Federației Române de Fotbal: „Spuneai că ți-ai dori ca premierea echipei să fie legală, așa cum se întâmplă în Germania, unde e posibil să îți premiezi adversarul. Se poate face ceva din punct de vedere legislativ?

ADVERTISEMENT

Nu știu dacă se poate, dar eu am spus că mie nu mi se pare ceva nimic ieșit din comun. Ba, mai mult, eu cred că ar avea mai multe beneficii anunțarea unei premieri impozitate. În primul rând termini cu discuțiile pe la colțuri. Că de ce au jucat ăia, de ce și-au dat viața pe teren, adică tot încerci să spui că au fost stimulați de alții și că nu au avut ei un merit sportiv.

Cât timp nemții pot face lucrul ăsta și cred că analizele lor până în momentul în care să scoată legea, s-au bazat pe o cercetare și pe găsirea elementelor pozitive. Având acest exemplu în față, cred că ar fi benefic și la noi”.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali însă a fost arestat în „Dosarul Valiza” pentru premierea celor de la U Cluj împotriva CFR-ului: „Dar cum am mai spus și data trecută, trebuie citită acea lege cu foarte mare atenție, pentru că noi aici considerăm că premierea e mită pentru că s-au mai întâmplat și altfel de lucruri pe vremuri. Nu s-a dovedit până acum, dar dacă se găsește cineva să schimbe legea, să citească foarte bine legea din Germania”.

Andrei Vochin, contrazis de Florin Manea: „Cluburile nu au bani! Ar avantaja mai mult pe cei care au bani”

Impresarul Florin Manea nu crede că acest model poate fi aplicat în România: „Sunt foarte puțini care pot să ofere aceste premieri. Asta e problema! Cluburile nu au bani. Ar avanta mai mult pe cei care au bani, ar avea legal asta și ar putea unul să se ducă să premieze pe toată lumea. Cine n-are bani o face doar în caz extrem. În Germania o primă de un milion de euro nu e nimic! La noi un milion e un buget! Gigi își permite să dea un milion să blocheze 6-7 meciuri!”.

ADVERTISEMENT

Andrei Vochin își susține însă punctul de vedere: „Crezi că în momentul în care un club e la retrogradare, nu s-ar găsi cineva care să propună o primă? Nu cred că Augsburg are aceeași bani cu Bayern”. 

Vivi Răchită și-a adus aminte cum a reușit să cucearescă titlul pe final de sezon: „Când am câștigat titlul cu Steaua și a jucat Craiova foarte pe bune cu Rapidul, îmi aduc aminte că parcă noi am fost omenoși cu cei de la Craiova. Nu-mi mai aduc aminte foarte bine că au trecut 26 de ani”.

ADVERTISEMENT

Jurnalistul Dan Chilom e convins că și galeriile ar fi de acord cu o astfel de măsură: „Dacă ar intra în legalitate, ar putea suporterii să doneze pentru chestia asta și să-i depună în contul adversarilor”.

VIDEO MAI JOS: 

„Ceea ce s-a întâmplat în ultima etapă, a fost cel mai bun lucru pe care puteam să-l văd!”

Ioana Cosma a aplaudat faptul că Farul și Sepsi și-au apărat corect șansele și îl critică pe antrenorul lui CFR Cluj„În esență, ceea ce s-a întâmplat în ultima etapă, a fost cel mai bun lucru pe care puteam să-l văd! Important e că atât Farul cât și Sepsi și-au apărat blazonul. Eu nu am înțeles gesturile scandaloase ale lui Dan Petrescu.

Cum te poți tu supăra că niște jucători au jucat?! Ce datorie au Hagi și Popescu? Să nu joace împotriva ta?! Am înțeles că s-au împăcat, dar aceste gesturi rămân. Ce ar fi trebuit cei de la Craiova să facă cu Sepsi? Neagoe să-l alerge pe Bergodi pe teren? Esența fotbalului e să joci. Hagi și cei de la Sepsi au demonstrat că sunt profesioniști”. 

FANATIK SUPERLIGA se vede pe orice dispozitiv conectat la internet, tabletă, laptop sau chiar telefon mobil. Asigurați-vă că există o conexiune bună și un loc cât mai confortabil, show-ul este garantat! De luni până vineri începând cu ora 10:30, de fiecare dată o nouă ediție de colecție. Emisiunea poate fi urmărită pe site-ul FANATIK, pe canalul de YouTube FANATIK, pe pagina de Facebook FANATIK sau pe pagina de Facebook Horia Ivanovici sau pe contul FANATIK de Tik-Tok.

ADVERTISEMENT