Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Dezbatere încinsă pe tema intrării lui FC U Craiova 1948 în play-off după Sepsi – CFR Cluj 2-2: „Fotbalistic e normal să se joace pe teren”. Video exclusiv

Invitații FANATIK SuperLiga cu Horia Ivanovici au dezbătut șansele ca FC U Craiova 1948 să prindă play-off-ul după Sepsi - CFR Cluj 2-2.
07.03.2023 | 22:14
Dezbatere incinsa pe tema intrarii lui FC U Craiova 1948 in playoff dupa Sepsi  CFR Cluj 22 Fotbalistic e normal sa se joace pe teren Video exclusiv
Dezbatere încinsă pe tema intrării lui FC U Craiova 1948 în play-off după Sepsi - CFR Cluj. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Andrei Vochin, specialistul emisiunii FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, a explicat încă o dată rolul benefic pe care îl are sistemul play-off/play-out pentru România, care se transpune și în cifre bune, privind audiențele TV.

Dezbatere încinsă pe tema intrării lui FC U Craiova 1948 în play-off după Sepsi – CFR Cluj

Robert Niță și Andrei Vochin au avut o dezbatere încinsă la emisiunea FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI pe tema intrării lui FC U Craiova în play-off, după ce Sepsi a remizat pe teren propriu împotriva CFR-ului, scor 2-2. Fostul atacant al Rapidului apreciază felul în care a evoluat FC U Craiova, mai ales că echipa lui Adrian Mititelu nu începuse bine campionatul.

ADVERTISEMENT

Robert Niță este de părere că meciul dintre Sepsi și FC U Craiova ar trebui rejucat pe teren, nu să fie decis la comisii: „După cum începuse echipa domnului Mititelu, nici noi nu ne așteptam, chiar dacă el ne spunea că echipa se va schimba odată cu venirea lui Napoli, chiar nu credeam că va ajunge Craiova să joace cu intrarea în play-off pe masă, în ultima etapă.

Încep foarte prost, trec printr-o schimbare de antrenor, îl readuc pe Napoli, care e la a 10-a descălecare. Vine Napoli și echipa începe să joace bine, marchează etapă de etapă. Mai sunt și fluctuații, dar ținem cont și că FC U Craiova a trebuit să schimbe cam 2-3 jucători de la meci la meci”.

ADVERTISEMENT

„Lăsând la o parte regulamentele care trebuie respectate, paragrafele care sunt în regulament, din moment ce nu e stipulat clar în regulament și nu se face deosebire între xenofobie și rasism, fotbalistic e normal să se joace pe teren meciul, dacă va mai fi cazul, că poate să fie ultima etapă cea care clarifică situația”, a mai spus Robert Niță.

VEZI VIDEO MAI JOS

„Sistemul e făcut să fie antrenante meciurile!”

„Nici Sepsi nu se aștepta să ajungă în ultima etapă și să joace meciul decisiv. Cum spunea Robert, Craiova nu începuse bine, acum a câștigat tot timpul și a ajuns aproape de Sepsi, normal că nu îi convine lui Bergodi”, a spus și Bănel Nicoliță.

ADVERTISEMENT

„Sistemul e făcut în așa fel, încât să fie antrenante meciurile. Mai e încă ceva, noi nu avem șase echipe care să meargă în cupele europene, adică fiecare echipă să fie implicată în joc și să nu mai fie dispus domnul Pușcaș să scrie mesaje.

Eu îl înțeleg pe Dumitru Dragomir și pe Dan Petrescu atunci când vorbesc despre înjumătățirea punctelor, pentru că acela e un drept sportiv, dar fanii vor spectacol.

ADVERTISEMENT

Deținătorii drepturilor de televiziune oferă cam 60% din sumele anuale și e normal să își dorească sepctacol, că dacă nu, revenim ca pe vremea lui Romică Pașcu și facem un fel de Daciadă”, a completat Andrei Vochin.

„Pentru mine e frustrant ca jucător, pentru că eu transpir pentru punctele alea, muncesc pentru punctele alea”, a mai spus Robert Niță.

„Bun, play-off-ul are 10 etape. Dacă ne uităm în momentul ăsta, avem o echipă cu 42 de puncte și una cu 40 de puncte. În cel mai rău caz, una rămâne cu 40 de puncte. Mai e o diferență de 18 puncte, e greu să crezi că o echipă de pe locul 6 poate urca pe primul loc.

Doar că nu numai din meritul sportiv trăiești în campionatul României, ci ai nevoie de finanțări, care sunt date de drepturile de televiziune”, a continuat Andrei Vochin.

„Ok, dar și cu înjumătățirea asta Sepsi și Craiova n-au șanse la campionat”, a replicat Robert Niță. „Da, dar mai sunt și cupele europene. Din 52 de puncte dacă împarți, sunt 27 versus 22, 23 de puncte.

Deci sunt 4 puncte. Din punct de vedere al spectaculozității, acest sistem e benefic pentru România și acest lucru se vede și în audiențe”, a mai spus Andrei Vochin, la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

„Trebuie să înțeleagă toți din fotbal, inclusiv antrenorii și oricine… Drepturile se plătesc din buzunarul unei televiziuni, oamenii ăia vor spectacol, nu avem ca în Premier League vreo 8 echipe care să se bată la titlu.

Noi le-avem pe ale noastre și toată lumea vrea FCSB-CFR Cluj de patru ori, toată lumea vrea CFR-Craiova sau Rapid-FCSB”, a intervenit și Horia Ivanovici. „Păi, uite, poate intră Craiova domnului Mititelu, vă dați seama ce va fi în play-off dacă vor juca Craiovele între ele”, a adăugat Robert Niță.

Nu uita! Poți urmări emisiunea FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI în fiecare luni, marți și vineri, începând de la ora 10:30. O poți viziona prin intermediul rețelelor noastre de socializare: site-ul FANATIKcanalul de YouTube FANATIK, pagina de facebook Horia Ivanovici Oficialpagina de Facebook FANATIK și conturile FANATIK de pe Tik-Tok și Twitch.

ADVERTISEMENT