News

Dezbatere PNL-USR la TV: “PNL se va abține miercuri la plen” / “Dacă pică Guvernul Cioloș, vrem refacerea coaliției cu alt premier”

Luni a avut loc o dezbatere ad-hoc între reprezentanți ai PNL și USR, aceștia declarând: "PNL se abține miercuri la plen" / "Vrem refacerea coaliției cu alt premier dacă pică Guvernul Cioloș".
18.10.2021 | 21:43
Dezbatere PNLUSR la TV PNL se va abtine miercuri la plen  Daca pica Guvernul Ciolos vrem refacerea coalitiei cu alt premier
ADVERTISEMENT

Dacian Cioloș a depus lista miniștrilor în Guvernul monocolor USR pe care îl propune, iar votul urmează să aibă loc miercuri, în plenul Parlamentului.

Săptămâna trecută USR a aprobat programul de guvernare pe care îl va proune miercuri în arlamentul României, una dintre măsurile dorite fiind limitarea numărului de parlamentari la 300.

ADVERTISEMENT

Dezbatere PNL-USR la TV: “Ne vom abține miercuri la plen” / “Dacă pică Guvernul Cioloș, vrem refacerea coaliției cu alt premier”

“În primul rând, vreau să anunț public că PNL nu va vota la plen și la comisii ne vom abține. Nu vrem să facem ce au făcut cei de la USR și să votăm împotrivă colegilor cu care am guvernat și cu care sperăm în viitor să mai guvernăm.

Nu ți se poate cere să renunți la președintele partidului pe care tocmai l-ai ales. În momentul în care în PNL dai un vot, iei o decizie și această decizie este contestată de alt partid, noi trebuie să mergem la tribunal să ne cerem dizolvarea.

ADVERTISEMENT

Noi ne bazăm pe o susținere pe care o avem și acum, din partea UDMR și minorităților, strângem 180 de voturi, ne mai trebuie 54 de voturi și putem avea un Guvern. Vom negocia în Parlamentul României. O coaliție nu se face pe persoane, se face pe principii. 

Propunerea va fi Florin Cîțu. În momentul în care vorbim, avem 180 de voturi. Dacă se punea problema ‘kaput cu USR’, am fi votat împotrivă. Eu încă sper să obținem voturi din partea USR.

ADVERTISEMENT

Propunerea de premier o face președintele României, propunerea din partea PNL o facem noi, vom vedea ce va propune și președintele și vom discuta. 

Eu îmi doresc ca domnii colegi de la USR să își păstreze discursul, că România trebuie guvernată. Noi nu ne-am opus dialogului, noi nu facem ce a făcut USR, nu ne ridicăm din bănci să votăm împotriva colegilor din USR”, a declarat Dan Vîlceanu la Digi24.

ADVERTISEMENT

 

“Urmează din nou consultări (n. red. dacă va pica Guvernul Cioloș) la președinte și vedem ce o să facem. Din punctul nostru de vedere, poziția rămâne aceeași: vrem refacerea coaliției cu un alt premier. Am spus asta în nenumărate rânduri, țara trebuie guvernată.

Să zicem că nu trece Guvernul Cioloș, de miercuri încolo, există două scenarii mari ori: cu PSD și cu premierul Cîțu, ori cu altă variantă de premier și ne putem așeza la masă și discutăm.

Dânșii s-au agățat de domnul Cîțu, știu că e o decizie grea, dar va trebui să primeze interesul național, ar fi trebuit ca președintele să își intre în rolul de mediator constituțional.

Ar fi trebuit să își dea seama că demiterea unilaterală a ministrului Stelian Ion pe 1 septembrie a dus la ruperea coaliției, ori dânsul nu a făcut asta”, a declarat Ionuț Moșteanu la Digi24.

ADVERTISEMENT