News

Dezbatere politică USR PLUS – UDMR – PNL. Cristian Seidler: “Nu am acceptat jaf de la Dragnea, de ce am accepta acum? / Florin Roman: “Acești oameni sunt rupți de realitate”

Marți a avut loc o dezbatere politică între USR PLUS, UDMR și PNL, al Digi24 la care au participat Cristian Seidler, Antal Lorant și Florin Roman.
07.09.2021 | 21:38
Dezbatere politica USR PLUS  UDMR  PNL Cristian Seidler Nu am acceptat jaf de la Dragnea de ce am accepta acum  Florin Roman Acesti oameni sunt rupti de realitate
ADVERTISEMENT

Seidler a declarat și luni seara că USR PLUS nu are cum să mai continue coaliția de guvernare alături de actualul prim-ministru, Florin Cîțu.

Miniștrii USR PLUS și-au depus demisiile, iar Dan Barna, lider al partidului, a declarat că este dezamăgit în urma întrevederii cu Klaus Iohannis, nereușind să ajungă la un acord în privința crizei politice.

ADVERTISEMENT

Cristian Seidler: “Nu am acceptat jaf de la Dragnea. De ce am face-o acum? / Florin Roman: “Acești oameni sunt rupți de realitate”

Cristian Seidler: “Declarațiile colegilor de la PNL au spus că putem accepta amendamentele, au spus, dar nu au făcut-o. Dacă le-ar fi acceptat Cîțu, s-ar fi agreat un text al ordonanței de urgență. Eu le-am căutat astăzi în ordonanță.

Banii pe care Dragnea cu pixul lui prin PNDL 1 și PNDL 2 i-a prăduit, nu a scos România din noroaie. De ce nu s-ar întâmpla același lucru acum pe PNDL 3?

ADVERTISEMENT

Între timp s-au întâmplat mult prea multe lucruri, demiterea Ministrului Justiției, tărăgănea unui drept constituțional, dreptul la moțiunea de cenzură.”

Cosmin Prelipceanu: “Ludovic Orban a anunțat că mâine trimite vestă la Guvern. E bine ce face?”

ADVERTISEMENT

Cristian Seidler: “E o încercare de bandajare a unor răni pe Constituție și pe regulament. Dacă nu am acceptat jaf de la Dragnea, de ce am accepta de la altcineva?”

Antal Lorant: “Nu există altă soluție decât această coaliție. Nu este corect să folosim cuvinte exagerate, cum a zis domnul Seidler, jaf din banii publici. Cum nu există nicio lege perfectă, toate lucrurile sunt perfectabile și acest program, Anghel Saligny nu este perfect. 

ADVERTISEMENT

Eu reprezint județul Harghita, aceste programe de dezvoltare au ajutat comunitățile să se dezvolte și cred că nu este singurul județ.

Ieri a apărut în Monitorul Oficial acest program, care este unul bun, există posibilitatea de dezvoltare a rețelelor de gaze naturale, unde România are foarte mare restanțe.

Acest program trebuie să intre cât mai repede în vigoare și noi ca politicieni să fim mai atenți și mai ponderați în legătură cu declarații de acest gen.

Riscăm ca prin anunțuri populiste să generalizăm și să ajungem din nou la acea idee că toți politicienii sunt hoți. Această coaliție trebuie să găsească calea de revigorare, eu sper în înțelepciunea conducătorilor.”

Florin Roman: “Știu că atunci când președintele spune ceva, are în spate o argumentație extrem de solidă. L-am ascultat pe mai tânărul coleg de la USR folosind o agresivitate verbală…

Să îl aud pe domnul Cioloș spunând că toți primarii sunt hoți pentru că accesează un program de dezvoltare locală mi se are o totală lisă de respect față de toți. Îi rog pe toți primarii să îi cheme pe colegii de la USR și să le arate ce se face în acele comunități cu acești bani.

Acești oameni sunt rupți de realitate, România înseamnă și mediul rural și din păcate doar 32% dintre gospodării racordate la gaz metan, mai avem peste 2200 de școli cu toaletă în curte și am impresia că acești colegi trăiesc doar în București.

Cristian Seidler: “Nu am spus că toți sunt hoți, este un raport al Curții de Conturi care spune că acest program are mai multe găuri decât decât cașcaval, este ca un șvaițer.”

Supărarea a venit de la faptul că la ședința de coaliție se spune că în proxima ședință de Guvern nu se vine cu PNDL până nu sunt incorporate amendamentele USR PLUS.

Domnul Cîțu spune da, bagă pe ordinea de zi un subiect pe care și-l asumă dânsul, apoi îl șantajează pe Stelian Ion că dacă nu îi dă aviz până la miezul nopții, îl demite. Nici nu mai așteaptă miezul nopții și îl demite pe Stelian Ion din motiv mincinos, s-a dovedit ulterior.”

ADVERTISEMENT