News

Dezbatere USR – PNL la TV: “USR trebuie să se maturizeze” / “PNL nu va putea face coaliție cu nimeni”

O dezbatere între PNL și USR a avut loc joi, la Antena 3, făcându-se numeroase declarații, printre care: "USR va trebui să se maturizeze" / "Cu această abordare PNL nu va putea face coaliție cu nimeni".
07.10.2021 | 20:49
Dezbatere USR  PNL la TV USR trebuie sa se maturizeze  PNL nu va putea face coalitie cu nimeni
ADVERTISEMENT

Moțiunea de cenzură la adresa cabinetului Cîțu a fost votată marți de către parlamentarii PSD, AUR și USR, ceea ce a determinat demiterea Guvernului.

Președintele României a chemat săptămâna viitoare partidele politice parlamentare la consultări pentru a identifica o modalitate prin care să se depășească actuala criză politică.

ADVERTISEMENT

Dezbatere la TV între USR și PNL: “USR să se maturizeze” / “PNL nu va face cu nimeni coaliție”

“În primul rând, trebuie să se hotărască această majoritate USR-PSD-AUR ce vrea să facă. În toate țările civilizate când dai jos un Guvern, vii cu o majoritate, cu o propunere de prim-ministru.

Au dus țara în criză și la consultări colegii vor merge la președinte și ce vor zice? Că nu îl mai vor pe domnul Cîțu?

ADVERTISEMENT

Florin Cîțu este președintele PNL, deciziile se iau în coaliție, noi vrem stabilitate, trebuie să fie și în Partidul Național Liberal stabilitate. Recunosc cu tristețe că în ultimele luni, pentru că am avut un președinte de partid și un alt prim-ministru, lucrurile nu au funcționat.

USR PLUS trebuie să înțeleagă că se discută cu o entitate, nu cu Florin Cîțu. Poate Florin Cîțu a fost îngăduitor cu Stelian Ion, poate eu l-aș fi dat în două luni afară pentru că nu a reușit să îi convingă pe cei de la UDMR să elimine SIIJ.

ADVERTISEMENT

Cine l-a împiedicat pe domnul Năsui să facă reforme la Ministerul Economiei? Cine a împiedicat-o pe doamna Mihăilă să ia măsuri pentru a împiedica acest val patru care era sigur că va veni? 

Cine l-a împiedicat pe domnul Telemans să digitalizeze toată România? Vorbim lozinci și unii își fac cazuri cum ar fi mai bine pentru anul electoral 2024. 

ADVERTISEMENT

USR PLUS trebuie să se maturizeze, înțeleg că e prima dată la guvernare, dar o guvernare înseamnă respectul ierarhiei.

Trebuie să respecți președintele României, trebuie să respecți prim-ministrul, chiar dacă ești ministru, are dreptul să te remanieze. Trebuie ordină, disciplină, pentru că așa se fac lucrurile într-un Guvern serios”, a declarat Robert Sighiartău la Antena 3.

“Cu abordarea pe care o expune domnul Sighiartău nu vor putea să facă niciodată o coaliție cu nimeni, PNL trebuie să înțeleagă ce înseamnă să fii într-o coaliție. Să nu mai zic că PNL fără aripa Orban este exact de dimensiunea USR PLUS.

Aprecierile pe care le-a făcut dânsul la adresa colegilor noștri sunt parțiale, incorecte și cu tentă răuvoitoare.

Doamna Mihăilă venea la fiecare ședință de coaliție și cerea bani pentru exact ce i se spune că nu a făcut, dar domnul Cîțu punea deoparte un miliard la rectificare pentru cei care tocmai l-au votat la congres”, a spus Anca Dragu la Antena 3.

ADVERTISEMENT