News

Dezbaterea online dintre Trump și Biden, anulată. Ce și-a dorit președintele pentru a participa

10.10.2020 | 12:24
Dezbaterea online dintre Trump si Biden anulata Ce sia dorit presedintele pentru a participa
ADVERTISEMENT

Cea de-a doua dezbatere dintre candidaţii la alegerile prezidenţiale americane, Donald Trump şi Joe Biden, programată să aibă loc pe 15 octombrie, de la distanţă, a fost anulată, a anunţat vineri seară Comisia pentru Dezbateri Prezidenţiale.

Frank Fahnrenkopf, co-preşedinte al comisiei a declarat pentru NBC News, că atâta timp cât ambele echipe de campanie au spus că au alte planuri, evenimentul coordonat din Miami nu va mai avea loc.

ADVERTISEMENT

Trump a anunţat vineri, după ce Comisia a spus că dezbaterea va fi de la distanţă, că nu participă, conform news.ro.

Trump a refuzat să participe la dezbaterea online

Democratul Joe Biden a fost de acord să apară în seara refuzului lui Trump la ABC pentru o sesiune de întrebări şi răspunsuri.

ADVERTISEMENT

Mai multe reţele de televiziune sunt interesate să îl aibă pe Trump invitat la un astfel de program.

„Comisia se va concentra pe pregătirea dezbaterii finale, programate pentru 22 octombrie”, a transmis organizaţia într-un comunicat.

ADVERTISEMENT

Prima dezbatere dintre republicanul Trump şi democratul Biden a avut loc săptămâna trecută şi a fost marcată de insulte şi întreruperi. Ea a fost caracterizată de marea parte a presei internaţionale drept „un dezastru”.

Dezbaterea a fost dominată de întreruperi și jigniri. Moderatorul, jurnalistul Fox News Chris Wallace, s-a străduit să-i împiedice pe cei doi contracandidați să vorbească în același timp în momentele în care s-au înfruntat cu privire la impozitele lui Trump, criza coronavirusului și protestele pentru justiție rasială.

ADVERTISEMENT

Evenimentul a fost scena unui flux constant de afirmații false, dezinformare și teorii ale conspirației, cele mai multe venind de la președinte.

Echipa de campanie a lui Donald Trump a părut să se grăbească în promovarea succesului actualului președinte în dezbaterea contra lui Joe Biden.

Un e-mail trimis de susținătorilor marți seară preciza că președintele „a terminat dezbaterea cu [fostului vicepreședinte] Joe Biden”. Comunicatul de presă a fost primit de jurnaliști cu câteva ore înainte ca dezbaterea să înceapă.

“Această dezbatere va intra în istorie. Am arătat poporului american că voi lupta ÎNTOTDEAUNA pentru a pune America pe primul loc”, relata e-mailul semnat de Donald Trump, potrivit unei capturi de ecran postată de reporterul Bloomberg, Jennifer Jacobs.

ADVERTISEMENT
Tags: