Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Deziluzie uriașă în presa din Belgia, după ce Franța i-a eliminat pe „Dracii roșii” de la Euro 2024: „Tedesco pur și simplu n-a vrut să le facă viața grea!”

Presa din Belgia a rămas cu un gust amar după ce echipa națională a fost eliminată de la Euro 2024. „Dracii roșii” au pierdut în optimi, cu Franța, scor 0-1.
01.07.2024 | 21:55
Deziluzie uriasa in presa din Belgia dupa ce Franta ia eliminat pe Dracii rosii de la Euro 2024 Tedesco pur si simplu na vrut sa le faca viata grea
Deziluzie uriașă în presa din Belgia, după ce Franța i-a eliminat pe „Dracii roșii” de la Euro 2024: „Au făcut un meci bun!” FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Presa din Belgia a reacționat după ce „Dracii roșii” au fost eliminați de Franța după ce vicecampioana mondială s-a impus cu 1-0. Jurnaliștii flamanzi consideră nedreaptă înfrângerea naționalei lui Tedesco.

Cum a reacționat presa din Belgia după eliminarea „Dracilor roșii” de la Euro 2024: „Franța mediocră”

După Slovacia, și Belgia, cealaltă adversară a României din Grupa E, a părăsit Campionatul European din Germania, după ce Jan Vertoghen a deviat decisiv, în proprie poartă, șutul expediat de Randal Kolo Muani, în minutul 85.

ADVERTISEMENT

Belgia a terminat pe locul 2 Grupa E, la egalitate de puncte cu România, dar cu un golaveraj mai slab și astfel a fost nevoită să dea piept în optimi cu Franța, vicecampioana mondială.

Presa din Belgia a reacționat la cald după insuccesul naționalei lui Domenico Tedesco, care, deși a avut parte de o generație foarte bună, nu a obținut nicio performanță notabilă în ultimul deceniu, cu excepția locului 3, pe care s-a clasat la World Cup 2018.

ADVERTISEMENT

„Dracii roșii, acasă! Franța mediocră sărbătorește calificarea după un autogol aproape de final”, au titrat cei de la voetbal.be.

Critici pentru selecționerul Domenico Tedesco

Astfel cele mai bune performanțe ale naționalei Belgiei la un Campionat European rămân cele de la edițiile din 1980 și 1972, când a terminat pe locul 2, respectiv locul 3.

ADVERTISEMENT

„Campionatul European al ‘Dracilor roșii’ s-a încheiat. Belgienii au făcut un meci bun împotriva Franței și erau pe aproape să ajungă în prelungiri, însă, în ultimele minute, ‘Les Bleus’ au lovit printr-un autogol al lui Jan Vertonghen”, au continuat jurnaliștii belgieni.

În urma calificării în sferturile de finală ale lui Euro 2024, selecționata „Cocoșului galic” va da piept cu învingătoarea meciului dintre Portugalia și Slovenia, programat luni, 1 iulie, de la ora 22:00.

ADVERTISEMENT

„Sfârșit de drum pentru Belgia, care a fost eliminată de Franța”, a titrat cotidianul LeSoir. În schimb, selecționerul a primit la rândul său critici. El se află în funcție din februarie 2023. „Tedesco pur și simplu n-a vrut să le facă viața grea francezilor”, a fost titlul din HLN.

ADVERTISEMENT
5,50 este cota Betano pentru „Franța câștigă Euro 2024”