News

Dezinfectantul toxic folosit de toți românii. Protecția consumatorilor trage un semnal de alarmă

14.08.2020 | 13:41
Dezinfectantul toxic folosit de toti romanii Protectia consumatorilor trage un semnal de alarma
ADVERTISEMENT

Dezinfectantul toxic este folosit de majoritatea oamenilor și este procurat din magazine.

Protecția consumatorilor a semnalat existența unui dezinfectant toxic folosit de români. Anunțul a fost făcut de Paul Anghel, directorul executiv al Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

Paul Anghel a scris pe pagina sa oficială de Facebook că pe piața din România există un gel de mâini dezinfectant cu o concentrație ridicată de metanol.

ADVERTISEMENT

Românii folosesc dezinfectantul toxic luat din magazine

Această substanță este deosebit de toxică și nocivă pentru sistemul nervos central, cât și pentru ochi. În criză de coronavirus, există multe motive de îngrijorare. Oamenii trebuie să păstreze reguli riguroase pentru ca răspândirea virusului să fie oprită.

Igiena reprezintă principala armă împotriva virusului COVID-19. Agenția Națională pentru Protecția Consumatorilor a tras un semnal de alarmă cu privire la un anumit gel dezinfectant care conține metanol cu valoare măsurată de 11,6 la sută.

ADVERTISEMENT

“Alerta RAPEX privind un produs care poate afecta sanatatea consumatorilor, gel de maini produs in Turcia notificat de catre Danemarca: Produsul contine metanol (valoare masurata:11,6 %), care este deosebit de toxica pentru sistemul nervos central si pentru ochi.In plus, lipsesc pictogramele de pericol si avertizarile necesare.

Prin urmare, utilizatorii nu au nicio informatie cu privire la toxicitatea si la inflamabilitatea produsului.Ambalajul nu este prevazut cu sistem de inchidere de siguranta pentru copii.Ingestia sau contactul cu metanolul poate duce la orbire si la deces./produsul nu respecta regulamentele privind produsele biocide si regulamentele privind clasificarea, etichetarea si ambalarea (CLP)”, a scris directorul executiv ANPC, Paul Anghel, pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Protecția consumatorilor a întreprins multe acțiuni în această perioadă. Vă reamintim că recent a fost închis ștrandul din cartierul Berceni pentru mai multe reguli nerespectate, iar în Eforie Nord zilele trecute au fost închise patru baruri.

Un lucru rămâne cert, românii trebuie să fie în continuare vigilenți și înarmați cu multă răbdare pentru a trece peste această perioadă dificilă.

ADVERTISEMENT