News

Dezinfecţia în Craiova a fost oprită! O substanţă interzisă, folosită pe scările de bloc

04.04.2020 | 09:17
Dezinfectia in Craiova a fost oprita O substanta interzisa folosita pe scarile de bloc
ADVERTISEMENT

Dezinfecţia scărilor de bloc din Craiova, demarată în data de 31 martie, a fost suspendată. Inspectorul-şef din cadrul Serviciului Control al Direcţiei de Sănătate Publică Dolj a interzis folosirea produsului biocid Aldezin, utilizat de cei de la Salubritate Craiova.

Dezinfecţia în Craiova a fost oprită! O substanţă interzisă, folosită pe scările de bloc

Cei care au avizat utilizarea acestei soluţii sunt tot reprezentanţii DSP Dolj. Potrivit unui comunicat de presă remis vineri de către reprezentanţii Salubrităţii Craiova, operatorul a şi fost sancţionat cu o amendă între 5000 şi 10.000 de lei pentru nerespectarea domeniului de utilizare şi ariei de aplicare a substanţei, conform realitatea.net:

ADVERTISEMENT

„Precizăm faptul că, anterior demarării procesului de dezinfecție a spațiilor comune din condominii, SC Salubritate Craiova SRL, în calitate de operator autorizat pentru prestarea serviciului de dezinfecție în municipiul Craiova, a solicitat în scris acordul Direcției de Sănătate Publică Dolj pentru utilizarea acestui produs.

Acord pe care l-a primit în data de 25.03.2020 prin adresa cu numărul 5649/25.03.2020. De altfel, în baza acestui răspuns, operatorul a procedat la achiziția produsului, singurul disponibil identificat pe piață”, se arată în comunicatul de presă al Salubrității Craiovei.

ADVERTISEMENT

Echipajele au efectuat dezinfecţia în aproape 500 de scări de bloc din Craiova până la suspendarea activităţii

Prin urmare, Salubritate Craiova SRL a fost sancţionată cu amendă contravenţională pe data de 3 aprilie de aceeaşi instituţie care şi-a dat acordul pentru utilizarea produsului în data de 25 martie 2020.

Echipajele au efectuat dezinfecţia în aproape 500 de scări de bloc din Craiova, situate în zona centrală şi cartierul Craioviţa Nouă. În acest moment, activitatea companiei de dezinfecţie este suspendată.

ADVERTISEMENT

Şi alţi operatori privaţi au folosit substanţa interzisă!

Mai mult, în timpul intervenţiei, lucrătorii au constatat că, în cazul unor asociaţii din Craioviţa Nouă, dezinfecţia a avut loc şi a fost executată de către operatori privaţi care au folosit produsul Aldezin,

„Menționăm că Aldezin, biocid cu efect bactericid, fungicid și virulicid, cu aviz valabil până în anul 2024, a fost utilizat în această perioadă pentru dezinfecția scărilor de bloc în mai multe unități administrativ-teritoriale din țară, printre care se numără București (în sectorul 2).

ADVERTISEMENT

Aldezin este un produs comercializat și utilizat, sub alte denumiri, și în țări din Uniunea Europeană. Având în vedere dificultățile întâmpinate în achiziția de dezinfectanți autorizați conformi, pe fondul lipsei stocurilor la toți furnizorii contactați, SC Salubritate Craiova SRL nu poate estima în prezent data la care poate fi reluată operațiunea de dezinfecție a scărilor de bloc din municipiu”, mai spun reprezentanții Salubrității Craiovei.

ADVERTISEMENT
Tags: