News

Dezinteres total! Franţa – România nu a prins prima pagină din L’Equipe! Revista presei franceze despre semifinala Fed Cup! Foto

21.04.2019 | 13:42
Dezinteres total Franta  Romania nu a prins prima pagina din LEquipe Revista presei franceze despre semifinala Fed Cup Foto
Franţa - România nu a prins prima pagină din L'Equipe

Franţa şi România sunt la egalitate, scor 1-1, după prima zi din semifinala Fed Cup de la Rouen, însă partida a avut parte de un dezinteres total în presa franceză. Chiar dacă tenisul e un sport iubit în Hexagon, duelul pentru un loc în finala Campionatului Mondial de tenis feminin nu a prins niciun loc pe prima pagină din L’Equipe, cel mai important ziar de sport din Franţa.

Franţa – România nu a prins prima pagină din L’Equipe. Meciul e în pagina a 32-a

Duminică se dispută meciurile decisive în semifinala Franţa – România, însă jurnaliştii de la L’Equipe au trimis cronica partidelor de la Rouen în pagina 32. Mai exact, duelul pentru un loc în finala Fed Cup a fost surclasat de rugby, ciclism şi cele două pagini dedicate semifinalelor turneului ATP de la Monte-Carlo. VEZI IMAGINILE SUS ÎN GALERIA FOTO.

“Promisiunea este posibilă”, au scris jurnaliştii de la L’Equipe. Aceştia au notat că Emil Boc, primarul Clujului, a fost în tribunele din Kindarena şi a animat galeria română în prima zi din semifinala cu Franţa. În plus, francezii marjează pe ideea că echipa de dublu va fi alcătuită din Caroline Garcia şi Kristina Mladenovic, chiar dacă cele două nu au mai jucat împreună din 2016.

Franţa - România nu a prins prima pagină din L'Equipe
Franţa – România nu a prins prima pagină din L’Equipe

Presa locală a pus Franţa – România pe prima pagină, lângă un meci din liga a treia

Jurnaliştii de la Normandie Liberte Dimanche au scris despre meciul Franţa – România pe prima pagină a ziarului. Duelul din semifinala Fed Cup a prins paginile 18 şi 19, care erau urmate de cronica partidelor din Championnat National, liga a treia din Franţa, unde joacă US Quevilly-Rouen. “Franţa – România sunt la egalitate”, au titrat cei de la Normandie Liberte Dimanche. Francezii au lăudat publicul român şi au susţinut că în tribune au fost aproape 2.000 de fani ai echipei României de Fed Cup.

Ziarul Le Journal du Dimanche a tratat extrem de superficial confruntarea de la Rouen. Pe o pagină întreagă dedicată turneului ATP de la Monte-Carlo, meciul Franţa – România a prins un colţişor. În 35 de cuvinte, fără vreun titlu, jurnaliştii de la Le Journal du Dimanche au notat sec scorurile celor două partide de la Simplu.