Simona Halep

Momentele cheie care o fac pe Simona Halep să clacheze: “Nu pot ajusta aşa de bine!”

06.06.2019 | 16:20
Momentele cheie care o fac pe Simona Halep sa clacheze Nu pot ajusta asa de bine

Jucătoarea de tenis Simona Halep a dezvăluit, după eliminarea din sferturile de finală ale Roland Garros 2019, ce o face să clacheze în anumite momente. Campioană en titre pe zgura din capitala Franței, românca a cedat extrem de clar în meciul cu puștoaica de 17 ani Amanda Anisimova, scor 2-6, 4-6, și va înregistra o coborâre dramatică în clasamentul WTA, deoarece va pierde 1.570 de puncte.

Simona Halep, dezvăluire incredibilă după eliminarea de la Roland Garros 2019

În conferința de presă de după eliminarea de la Roland Garros 2019, Simona Halep a spus, legat de ziua fără tenis de miercuri, când a plouat toată ziua la Paris, că ”este un pic mai greu pentru că nu pot să ajustez așa de bine după o pauză mai lungă. S-a întâmplat și la Roma. Pentru toată lumea condițiile au fost la fel. Sper doar să fiu mai bună în viitor și la acest capitol”.

Este foarte clar faptul că Simona Halep își pierde din concetrare atunci când un meci este amânat sau întrerupt pentru o perioadă mai lungă din cauza ploii sau după ce adversara cere intervenția medicului. S-a întâmplat de mai multe ori în acest an, nu numai în partida cu Amanda Anisimova de la Roland Garros 2019. Întâlnirea cu sportiva americană ar fi trebuit să aibă loc miercuri, dar la Paris a plouat toată ziua, iar meciul a fost amânat pentru joi.

Simona Halep părăsește arena Philippe Chatrier după înfrângerea din meciul cu Amanda Anisimova

Două antecedente din acest an în care Halep a clacat

O situație similară s-a întâmplat și la turneului de categorie Premier de la Roma, atunci când Simona Halep a fost eliminată încă din turul doi de cehoaica Marketa Vondrousova. Meciul ar fi trebuit să se joace miercuri, dar a fost amânat pentru a doua zi din cauza ploii. Joi, românca nu a fost la portențial maxim și a cedat cu scorul de 6-2, 5-7, 3-6. Cu câteva săptămâni în urmă, în finala de la Doha cu Elise Mertens, Halep a dominat prima parte a întâlnirii, dar la scorul de 6-3, 2-1, belgianca a cerut intervenția doctorului. Pauza a fost destul de lungă, românca și-a ieșit din ritm, iar din acel moment nu i-a mai ieșit nimic și a pierdut seturile 2 și 3, 4-6, 3-6.

După înfrângerea de la Roland Garros 2019, Simona Halep a mai spus că a fost stresată la meciul cu Amanda Anisimova: Azi atât am putut. Nu m-am mişcat cum mi-am dorit. Am lăsat-o să-şi facă jocul şi a obţinut victoria. Ambele jucătoare am fost în aceeaşi situaţie. Eu mi-am ieşit puţin din rutină cu amânarea de ei. Am fost în sală şi m-am antrenat. Nu voi căuta scuze acum. Nu mi-am ridicat nivelul azi. Am ştiut că va juca foarte bine azi. A făcut un meci foarte bun şi merită felicitările. A jucat foarte bine. Am dat totul. Sunt fericită cu rezultatul obţinut. Nu este uşor să ajungi în sferturile de finală ale unui turneu de Mare Şlem. Părăsesc turneul cu gânduri pozitive. Presiunea a fost pe mine, fiind campioana de anul trecut. Sigur că sunt supărată de fiecare dată când pierd, dar rămân cu lucrurile bune. Am fost puţin stresată”.