News

Dezvăluiri cutremurătoare ale unui medic de la spitalul din Suceava: ”Pacienții sunt externați fără a fi retestați”

01.04.2020 | 15:53
Dezvaluiri cutremuratoare ale unui medic de la spitalul din Suceava Pacientii sunt externati fara a fi retestati
ADVERTISEMENT

Un medic de la Spitalul Județean din Suceava a făcut câteva dezvăluiri cutremurătoare din interiorul unității medicale, principalul focar de coronavirus din România.

Dezvăluiri cutremurătoare ale unui medic de la spitalul din Suceava

Medicul Mircea Dinu Bordiniuc a dezvăluit că situația la spitalul din Suceava e mult mai gravă decât au prezentat-o autoritățile și a menționat că totul este de scăpat de sub control.

ADVERTISEMENT

”Se încearcă să se spună că totul este în regulă, pentru a nu se panica populația și a nu se pierde capital electoral. S-a pierdut controlul. Eu sunt în izolare la domiciliu”, a declarat doctorul pentru Mediafax.

”Am înțeles că pacienții din spital sunt externați fără a fi retestați la sfârșitul perioadei de 14 zile. Noi va trebui să ne întoarcem la serviciu fără a fi retestați, pentru că nu mai sunt teste suficiente”, precizează Bordiniuc.

ADVERTISEMENT

”Unii pacienți au fost deja preluați de familii și îngropați în condiții nepotrivite”

Medicul de la Suceava spune că că sunt mult mai multe decese cauzate de coronaavirus decât cele raportate de autorități din cauza rezultatelor târzii sau a lipsei testării.

”Sunt pacienți care sunt testați și, ulterior, starea lor de sănătate se degradează, mor, și, la 1-2 zile după vin rezultatele testelor care confirmă COVID pozitiv”, a explicat medicul.

ADVERTISEMENT

”Între timp, unii pacienți au fost deja preluați de familii și îngropați în condiții nepotrivite”, a mai afirmat doctorul de la Spitalul Județean Suceava.

”S-au emis chiar două ordine pentru a chema la serviciu persoane din izolare. Domnul Tătaru nu știu dacă este la curent cu această situație. Pacienții non-COVID, internați pe alte secții ale spitalului, sunt tratați de persoane care ar trebui să fie în izolare”, a încheiat Mircea Dinu Bordiniuc.

ADVERTISEMENT

Autoritățile au luat decizia de a închide municipiul Suceava și alte opt comune de pe raza județului. Mai mult, Parchetul de pe lângă Tribunal a deschis o anchetă extinsă la spitalul din Suceava.

ADVERTISEMENT