Sport

Dezvăluiri de la audierile jucătoarelor de la Corona Brașov! Și președintele clubului s-ar fi dopat ?

04.12.2019 | 23:18
Dezvaluiri de la audierile jucatoarelor de la Corona Brasov Si presedintele clubului sar fi dopat
ADVERTISEMENT

Scandalul de dopaj ce a lovit handbalul românesc cu doar câteva zile înaintea Mondialului din Japonia își continuă desfășurarea. În cursul zilei de miercuri, mai multe jucătoare de la Corona Brașov au fost audiate la Agenția Națională Anti-Drog. Mai mult, 19 dintre sportivele clubului au fost deja suspendate provizoriu, astfel că participarea Coronei în Cupa EHF pare imposibilă.

Jucătoarele de la Corona Brașov, în audieri la ANAD

Miercuri a avut loc audierea jucătoarelor de la Corona Brașov, acuzate că au folosit pentru recuperare terapia cu laser intravenos, interzisă de regulamente. Sportivele, printre ele și jucătoare aflate la început de carieră, au fost afectate de gravitatea situației, iar unele dintre ele chiar au cedat și au izbucnit în plâns, conform Handbalmagazin.

ADVERTISEMENT

Președintele clubului, Liviu Dragomir, și medicul Marius Capră au fost indicați de sportive ca fiind responsabili pentru utilizarea terapei nepermisă de WADA. Corona Brașov a încheiat un parteneriat cu clinica din Brașov unde au fost făcute procedurile de recuperare cu laser intravenos, contract ce le obliga pe sportive să folosească serviciile clinicii.

Inițial, contractul a fost realizat pentru 10 ședințe ale sportivelor, însă unele jucătoare au folosit terapia cu laser intravenos de două sau chiar de trei ori. Regulamentul de ordine interioară al clubului le forța pe jucătoare să urmeze cu strictețe tratamentele impuse de staff-ul medical al echipei, riscând, atlfel, amenzi.

ADVERTISEMENT

Liviu Dragomir, la audieri în zilele următoare

Președintele Coronei, Liviu Dragomir, va ajunge în următoarele zile la ANAD pentru audieri . Conform sursei citată anterior, Dragomir a folosit și el metoda de recuperare interzisă de regulamente.

Situația este cu atât mai gravă cu cât Comisia de Disciplină din cadrul Federației Române de Handbal a aprobat hotărârea Comisiei de Audiere a sportivilor, prin care 19 jucătoare de la clubului Corona Brașov sunt suspendate provizioriu. După această decizie, participarea echipei în Cupa EHF, unde reușise să obțină calificarea în faza grupelor, devine imposibilă.

ADVERTISEMENT