Dezvăluiri de la petrecerile din cluburile de fițe. Cum se consumau și cum se procurau drogurile

Adrian Baciu   
în News
23/04/2021, 08:24
Dezvăluiri de la petrecerile din cluburile de fițe. Cum se consumau și cum se procurau drogurile
Dezvăluiri de la petrecerile din cluburile de fițe. Cum se consumau și cum se procurau drogurile. Sursa foto: stiri-neamt.ro

Mai mulți investigatori sub acoperire au aflat cum se consumau și cum se procurau drogurile în cluburile de fițe din țară. O acţiune DIICOT, în care s-au efectuat percheziţii şi reţineri, a scos la iveală că în aceste locații erau organizate petreceri deocheate la care se consumau și se comercializau substanțe interzise.

A fost alertă la începutul acestei săptămâni în două cluburi foarte cunoscute din Piatra Neamț. Mascații din trupele speciale, sub coordonarea procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată – Biroul Teritorial Neamţ, au descins la Jazz City Cafe şi Chaplin’s Pub.

Dintr-un referat de arestare preventivă al procurorilor DIICOT Neamţ reiese explicit cum erau procurate drogurile, cum erau consumate, cine supraveghea totul şi ce măsuri de precauție îşi luau clienţii şi dealerii pentru a nu fi prinşi.

Cum se consumau și cum se procurau drogurile în cluburile de fițe

Începând din 6 martie și până în 18 aprilie, anchetatorii au stabilit că astfel de chefuri au avut loc frecvent, cu zeci de persoane invitate. O petrecere la care s-a consumat cocaină şi ecstasy a fost în noaptea de 13/14 martie, iar în cea de 20/21 martie ingredientul comercializat fiind Methylenedioxymetamfetamine – MDMA – ecstasy, o ţiplă constând 400 de lei.

”Administratorul acestui local îşi anunţă prietenii apropiaţi şi-i invită la petreceri unde vin mai mulţi dealeri. Ca mod de lucru, invitaţii la petrecerile private urcă la etajul pub-ului unde, în jurul orelor 24:00 – 01:00 sunt chemaţi mai mulţi dealeri de droguri care-şi comercializează marfa către consumatori.

Inculpatul este cel care strânge sumele de bani de la consumatori după care contactează dealerii în funcţie de tipul de droguri pe care vor să-l achiziţioneze. La petrecerile organizate în pub-ul menţionat participau, de regulă, circa 40 – 50 persoane, majoritatea dintre acestea fiind consumatoare de droguri“, precizează procurorii DIICOT, scrie Adevărul.

La un alt chef, cu circa 40 de persoane, care a avut loc în noaptea de 10/11 aprilie, unul dintre clienți era chiar un investigator sub acoperire. Atunci, acesta a reuşit să obţină o probă esenţială anchetei, înregistrând audio – video tranzacţiile cu droguri de mare risc dintre dealer şi consumatori.

”La ora 22:30 invitaţii la petrecere au urcat la etajul vilei unde inculpatul (…) a strâns sumele de bani de la consumatori după care l-a contactat pe dealer şi l-a chemat la pub.

În jurul orelor 1:30 la locaţia menţionată a venit o persoană cunoscută cu apelativul ”Chelu” care a vândut droguri la 30 consumatori, cu aproximaţie o cantitate de circa 50 – 60 grame cu suma de 350 lei gramul”, conform referatului de arestare.

club neamț, Petrecerile din cluburile de fițe. Cum se consumau și cum se procurau drogurile. Sursa foto: adevarul.ro

Cum își înșelau dealerii de droguri clienții 

Investigatorii sub acoperire au dat detalii și despre modul în care erau consumate stupefiantele, dar și despre cum unii dealeri își ”țepuiau clienții”. Aceștia solicitau preţuri pe gram mult mai mari decât mergea piaţa, sau marfa era măsluită. Uneori, cantitatea era mult mai mică, chiar 0,50 grame, în loc de 1 gram.

Procurorii sub acoperire au fost și ei înşelaţi, cumpărând ţiple ce conţineau stupefiante în cantităţi mai mici de un gram, achitând 400 sau 500 de lei pe 0,60 sau 0,78 grame. Alte nouă comprimate de diferite forme şi culori au costat 1.600 de lei, fiind vorba Methylenedioxymetamfetamine şi cocaină.

”Administratorul acestui local permitea accesul în incinta clubului a consumatorilor şi a unor dealeri pentru a efectua tranzacţii. Drogurile erau consumate în incintă, cu acceptul expres al inculpatului.

Ca mod de lucru, consumatorii mergeau la bar şi solicitau să le fie puse la dispoziţie farfurii în vederea consumului. După ce primeau farfurii de porţelan de culoare albă, consumatorii reveneau la mese şi puneau drogurile pe acele farfurii de unde erau prizate, fumate sau inhalate, în funcţie de tipul acestora“, se mai arată în referatul de arestare, conform sursei citate.

Pentru petrecăreți și dealeri a urmat petrecerea fatală din noaptea de 17/18 aprilie, când procurorii DIICOT, poliţişti de la diverse structuri şi trupe speciale au efectuat descinderi.

În noaptea în cauză la evenimentul ilegal au fost circa 50 de persoane, iar la verificările oamenilor legii, pe jos au fost găsite aruncate mai multe tipuri de droguri, iar asupra unui inculpat s-au găsit 28 grame pulbere de cocaină.

Un total de 10 persoane au fost arestate în acest dosar, acuzaţiile aduse fiind trafic şi deţinere de droguri de risc şi de mare risc, în vederea consumului propriu şi punerea la dispoziţie a unui imobil pentru consumul ilicit de droguri.

Închide ×