Sport

Dezvăluiri despre cum se pot organiza curse de Formula 1 în România: „Trebuie o investiție de 150 de milioane de euro”

02.05.2020 | 16:15
Dezvaluiri despre cum se pot organiza curse de Formula 1 in Romania Trebuie o investitie de 150 de milioane de euro
Planul prin care se pot organiza curse de Formula 1 în România: „Trebuie o investiție de 150 de milioane de euro”. Sursă foto: formula1.com
ADVERTISEMENT

Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, a vorbit despre posibilitatea organizării curselor de Formula 1 în Româniași a anunțat că este nevoie de o investiție de 150.000.000 de euro pentru ca planul să devină realitate, conform prosport.ro.

Planul lui Călin Popescu Tăriceanu prin care se pot organiza curse de Formula 1 în România

Câlin Popescu Tăriceanu a dezvăluit că se pot organiza curse de Formula 1 în România și că investiția s-ar ridica în jurul sumei de 150.000.000 de euro.

ADVERTISEMENT

„La un moment dat, împreună cu Ion Țiriac, am fost la o cursă sau la un meci de fotbal unde ne-am întâlnit cu celebrul Bernie Ecclestone (n.r. fostul director executiv al Formula 1) și am discutat foarte serios cu el problema discutării unei curse de Formula 1 în România.

Sigur că în primul rând trebuie să ai un circuit, iar în al doilea rând trebuie să ai o infrastructură turistică adaptată să primească echipele.

ADVERTISEMENT

Din punct de vedere turistic, cel mai bine ar fi ca acest circuit să se situeze undeva mai aproape de granița de vest ca să poți să aduci turiști din Ungaria, Austria, Italia, din centrul Europei”.

„Dacă vrei să dai o altă imagine a țării tale, trebuie să faci un lucru de genul ăsta”

Călin Popescu Tăriceanu a continuat și a explicat că organizarea unei curse de Formula 1 în România ar da o imagine pozitivă despre țara noastră: „Pentru o țară, un circuit de Formula 1 nu este o activitate care să aducă direct profit.

ADVERTISEMENT

Aduce profit pentru cei care lucrează în industriile de servicii, turism, însă, cursa de Formula 1 este un eveniment de relații publice extraordinar”.

„În ziua de astăzi, fără să ai un PR puternic, dacă vrei să te promovezi ca țară, nu ai foarte multe soluții. Dacă vrei să dai o altă imagine a țării tale, trebuie să faci un lucru de genul ăsta, care înseamnă o investiție de, probabil, 150 de milioane de euro. 

ADVERTISEMENT

Aceste cifre nu sunt scoase din burtă. Am discutat cu organizatorii Marelui Premiu al Turciei de la Istanbul. Și Ungaria a folosit Marele Premiu tot ca un element de promovare a imaginii”, a mai spus Călin Popescu Tăriceanu pentru ProSport.

ADVERTISEMENT
Tags: