Fotbal intern

CFR răspunde acuzelor de nerespectarea regulilor anti-Covid: „Am respectat regulamentele. Ne gândim la judecată“

21.07.2020 | 14:53
CFR raspunde acuzelor de nerespectarea regulilor antiCovid Am respectat regulamentele Ne gandim la judecata
ADVERTISEMENT

Derby-ul dintre FCSB și CFR Cluj care trebuia să se joace sâmbătă a fost amânat deoarece la ardeleni a fost depistat un jucător care avea coronavirus. Campionii au acum 11 infectați cu COVID-19.

Echipa antrenată de Dan Petrescu a mers la București pentru jocul cu formația lui Becali cu o cursă de linie. În timpul zborului, anumiți componenți ai CFR-ului nu s-au comportat cum ar fi trebuit. Unul dintre pasagerii din avionul cu care ardelenii au mers la București a făcut mai multe dezvăluiri despre zbor.

ADVERTISEMENT

”Eu nu-i cunosc pe acești băieți, nu sunt microbist. Dar m-a deranjat faptul că nu respectau regulile, iar eu am familie acasă și acum văd că 11 dintre ei au Covid. Au venit cu autocarul până la intrarea în aeroport și vă spun clar că nu aveau măști în autocar. Le puneau abia după ce coborau, dar aia e treaba lor internă“, a spus pasagerul.


UPDATE 21 iulie, 14:45 / Conducerea clubului CFR Cluj a reacţionat la informaţiile apărute în spaţiul virtual, printr-un comunicat postat pe pagina oficială de Facebook. Ardelenii neagă acuzaţiile primite şi iau în calcul trimiterea în judecată a lui Paul Siserman.

ADVERTISEMENT

„COMUNICAT DE PRESĂ

Ca urmare a părerilor exprimate în spațiul public de unul dintre pasagerii zborului Cluj/București cu care și echipa noastră s-a deplasat în capitală, conducerea echipei CFR 1907 Cluj dorește să facă următoarele precizări:

Jucătorii și staff-ul tehnic au purtat mască FFP2 pe toată durata deplasării lor de la stadion până la București. Vă asigurăm de faptul că suntem responsabili și că mereu ne-am luat toate măsurile de prevenție în lupta cu acest virus, chiar dacă din păcate el nu ne-a evitat. Am demonstrat asta prin faptul că la primele simptome avute de jucătorul nostru Păun Adrian am solicitat de urgență testarea sa și l-am izolat de restul echipei. Tocmai pentru a proteja pe oricine putea intra în contact cu el. Și noi, toți cei din familia CFR, avem familii, avem copii și evident facem tot posibilul să ne protejăm și să trecem cu bine peste această perioadă grea.

ADVERTISEMENT

Mai mult, personalul companiei aeriene cu care am călătorit s-a asigurat pe toata durata prezenței în aeronavă că atât delegația clubului nostru, cât și ceilalți participanți la zbor poartă mască. Este, o dată în plus, o dovadă clară a faptului că am respectat regulamentele. Nu știm de ce respectivul pasager a făcut aceste declarații și de ce se folosește de acest moment neplăcut prin care trecem cu toții făcând astfel de declarații publice. Ne revoltă o asemenea atitudine menită să discrediteze clubul pe baza unor simple afirmații, precum și jucătorii și staff-ul, pentru o notorietate iluzorie și lipsită de moralitate. Luăm în considerare trimiterea persoanei respective în judecată pentru a dovedi cele declarate.

Mulțumim tuturor celor care ne sunt alături în aceste zile și care știu că doar împreună și fără ură vom trece peste evenimentele cu care ne confruntăm în drumul către al treilea titlu consecutiv.

ADVERTISEMENT

Conducerea clubului CFR 1907 Cluj“

Comunicat CFR Cluj. FOTO: facebook
Comunicat CFR Cluj. FOTO: facebook

Dezvăluiri despre jucătorii lui CFR Cluj: “Aveau masca sub gură”

„Deranjant e că în aeroport, unii nu purtau deloc sau purtau măștile aiurea. Un jucător tânăr, sub 1,80 metri și zic asta pentru că aia e înălțimea mea, cu părul blond sau platinat și mai lung, avea masca agățată de o ureche, cealaltă parte atârna. Alți doi jucători aveau masca sub gură la coada de la check-in.

Mai erau niște oficiali mai în vârstă și ei nu respectau evident regulile. Unul dintre ei era foarte verbal, își dăduse masca jos și vorbea despre o beție, cred. În avion, acest tip mai în vârstă (n.r. maseurul Iosif Mureșan) a stat chiar în fața mea. Râdea cu un altul despre niște cartonașe roșii, nu am înțeles exact, dar spunea ceva de genul: “Cât mai e un cartonaș roșu?”

Primii jucători erau în avion la două scaune distanță de mine. Întrebarea mea pentru ei este dacă din ceilalți 150 de pasageri erau unii bolnavi, ei riscau să piardă campionatul nerespectând regulile?! Stând cu măștile așa cum stăteau puteau să ia virusul din avion”, a dezvăluit Paul Siserman, potrivit gsp.ro.

Siserman l-a văzut pe maseurul Iosif Mureșan ca una dintre persoanele care nu au ținut cont de regulile ce trebuie respectate.

Alexandru Păun este primul fotbalist de la ardeleni depistat cu virusul. Între timp, încă 10 cazuri de covid au mai apărut la CFR.

  • Grzegorz Sandomierski (portar)
  • Cristi Bălgrădean (portar)
  • Adrian Păun (mijlocaș)
  • Damjan Djokovic (mijlocaș)
  • Claudiu Petrila (mijlocaș)
  • Cătălin Golofca (mijlocaș)
  • Cristian Moldovan (antrenor cu portarii)
  • Costin Curelea (antrenor secund)
  • Cristian Dragotă (preparator fizic)
  • Bogdan Aldea (preparator fizic)
  • Radu Pralea (kinetoterapeut)

Clujenii au fost testați din nou

Tot lotul CFR-ului care a mers la București a rămas în izolare la baza de la margine Capitalei, însă fără Adrian Păun. Fotbaliștii trebuie să stea în camerele lor, mâncarea o primesc la ușă. Păun a fost dus la Cluj-Napoca, cu ambulanța.

O mașină de la o clinică privată a ajuns la Mogoșoaia pentru a le aduce clujenilor un alt set de teste pentru covid. Toți componenții echipei au făcut testul , rezultatele vor veni marți.

După ce Adrian Păun a fost depistat cu coronavirus, fotbaliștii campioanei nu s-au mai antrenat  și au stat izolați, la Mogoșoaia.

ADVERTISEMENT