Sport

Dezvăluiri despre modul cum se implică Gigi Becali la FCSB: ”E politica patronului”

Cel mai longeviv fotbalist din lotul FCSB s-a despărțit de gruparea patronată de Gigi Becali, dar laudă politica finanțatorului, de promovare a jucătorilor.
24.06.2021 | 18:22
Dezvaluiri despre modul cum se implica Gigi Becali la FCSB E politica patronului
ADVERTISEMENT

Despărțirea dintre Lucian Filip și FCSB era aproape inevitabilă. Măcinat de accidentări, fotbalistul a evoluat ultima oară pentru FCSB pe 25 mai, într-un meci pierdut cu 0-2 contra campioanei CFR Cluj. Revenise pe teren în prima echipă a roș-albaștrilor cu o săptămână înainte după aproape un an de pauză.

A fost tentat de mai multă vreme să se retragă din activitatea sportivă, dar a amânat mereu momentul. Mijlocașul simte că mai are, la cei 30 de ani ai săi, un cuvânt de spus în fotbalul românesc.

ADVERTISEMENT

A refuzat un post în staff-ul tehnic

Gigi Becali i-a propus un post în staff-ul tehnic al roș-albaștrilor, dar Lucian Filip își dorește să mai joace câțiva ani, înainte să o ia pe calea antrenoratului.

De altfel, fotbalistul spune că a rămas în relații foarte apropiate cu finanțatorul FCSB și cu ceilalți oficiali și a vorbit despre implicarea lui Becali în viața echipei.

ADVERTISEMENT

”Știe toată lumea cum este situația la noi, dar sunt momente când se iau și decizii de comun acord, și cu antrenorul, Meme și Gigi. Mă refer la primul unsprezece și la alcătuirea lotului.

Nu știu ce se întâmplă în spate. Nu stau cu ei să știu ce vorbesc. Nu am vorbit niciodată cu patronul, nu cred că au vorbit jucătorii vreodată despre treaba asta.

ADVERTISEMENT

O dată sau de două ori pe an, venea la noi la bază, dar nu ca să ne certe. Când era o sărbătoare mare sau un meci foarte important, venea ca să ne încurajeze. Jucătorii au și liniștea salariului.

Politica patronului este de a promova tineri. Dacă unul care are experiență are pe post un jucător de 18 ani apropriat de valoare, e clar că va juca cel tânăr”, a declarat Lucan Filip, la Digisport.

ADVERTISEMENT

Accidentările l-au tras în jos

Lucian Filip este un produs al Școlii de Fotbal Gică Popescu. La FCSB a ajuns în 2007 și a debutat în 2012, sub comanda lui Laurenţiu Reghecampf, care l-a antrenat şi la Concordia Chiajna.

A câștigat a trei titluri de campion cu FCSB și părea că va deveni nul dintre oamenii de bază ai roș-albaștrilor, mai ales că a fost în multe rânduri titular de drept. Însă, o serie interminabilă de accidentări i-au distrus cariera.

Prima accidentare gravă a suferit-o în 2013, fractura de tibie şi peroneu, la un antrenament. Numai în ultimii opt ani a suferit nu mai puțin de 5 intervenții chirurgicale dificile.

Din cauza deselor accidentări a ratat, în 2019, un transfer în Rusia. Lucian Filip a suferit o ruptură de ligamente în meciul cu Mlada Boleslav, care ar fi trebuit să fie ultimul al său în roșu și albastru.


  • (P) Cota BETANO ca FCSB să ia campionatul în sezonul 2021-2022 este 3,75. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT