Fotbal international

Dezvăluiri despre perioada de transferuri din Europa! Ce se întâmplă cu Lionel Messi şi Kylian Mbappe

12.01.2021 | 19:06
Dezvaluiri despre perioada de transferuri din Europa Ce se intampla cu Lionel Messi si Kylian Mbappe
ADVERTISEMENT

Fabrizio Romano, cunoscut jurnalist sportiv din Italia şi specializat pe transferuri, a vorbit despre perioada de mercato din Europa. Printre subiectele abordate nu a putut să lipsească situaţia lui Lionel Messi, care a intrat în ultimele şase luni de contract.

Chiar dacă marile cluburi nu vor fi implicate în mutări importante în perioada de transferuri din această iarnă, toţi ochii sunt aţintiţi spre următoarea fereastră, una care poate produce un şoc în Europa prin plecarea lui Lionel Messi de la Barcelona.

ADVERTISEMENT

Între-un interviu pentru Give Me Sport, Fabrizio Romano a lămurit situaţia lui Lionel Messi la FC Barcelona, a vorbit despre negocierile lui Kylian Mbappe pentru un nou contract cu PSG şi a anunţat care sunt şansele ca Sergio Ramos să plece de la Real Madrid.

Fabrizio Romano, dezvăluiri despre perioada de transferuri din Europa. Ce aşteaptă Lionel Messi

Au apărut zvonuri care spun că Lionel Messi ar fi dorit de PSG şi Manchester City. Ce ne poţi spune? Care sunt şansele să plece de la Barcelona?

ADVERTISEMENT

– Cam asta le-a spus tuturor, tatălui, managerului şi oamenilor din jurul său: ‘Vreau să aştept venirea noului preşedinte, a noii conduceri şi proiectului pentru viitorul Barcelonei’. Messi vrea să câştige, vrea să revină la un nivel înalt. Nu doar pentru el, vrea să fie învingător alături de club.

Aşa că va sta de vorbă cu viitorul preşedinte, care va fi ales la sfârşitul lunii (n.r. finalul lunii ianuarie) şi abia apoi va lua o decizie. Vom afla dacă va pleca de la Barcelona cam într-o lună sau două. Nu sunt aşa sigur că va pleca, mai ales când decizia este a jucătorului şi urmează alegeri la club.

ADVERTISEMENT

Este adevărat că PSG şi Manchester City sunt două dintre cluburile care îi pot asigura salariul cerut. Va ajunge Messi la unul dintre aceste cluburi? Nu ştim în acest moment, dar este sigur că PSG şi Manchester City sunt pregătite să-i facă o ofertă.

Situaţia lui Kylian Mbappe la PSG: “Contează ce va dori jucătorul”

Te aştepţi ca Mbappe să semneze noul contract cu PSG? Poate fi luat în calcul un transfer la Liverpool?

ADVERTISEMENT

– Este în negocieri cu PSG. Negociază cu preşedintele clubului, iar acesta este optimist, mai ales când ai la dispoziţie atâţia bani încât pare uşor. Contează ce va dori jucătorul şi dacă vor ajunge la un acord. Când negociezi cu jucători precum Mbappe sau Neymar, contractele nu sunt unele obişnuite.

Dacă Mbappe nu va rămâne la PSG, cu siguranţă că orice club de top îl va oferta, nu vorbim aici doar de Liverpool, Barcelona sau Real Madrid. Momentan, PSG face tot posibilul. Sunt folosite toate energiile pentru acest acord şi mereu auzi ceva de genul: ‘Noile noastre transferuri îi vor face pe Mbappe şi Neymar să rămână la club’.

“Sergio Ramos vrea contract nou pe doi ani”

Crezi că va pleca Sergio Ramos de la Real Madrid?

– Vrea să rămână. Îşi doreşte asta, dar vrea şi un contract pe doi ani, iar clubul oferă mereu un acord pe încă un an jucătorilor trecuţi de o anumită vârstă. Este o postură diferită, Sergio Ramos sau Real Madrid trebuie să-şi schimbe poziţia. El visează să joace pe noul “Bernabeu”, să fie primul căpitan care calcă pe noul stadion. Iubeşte clubul. Sergio Ramos este Real Madrid, aşa că pare greu de crezut că-l vom vedea la alt club. Vom vedea dacă una dintre părţi îşi va schimba poziţia.

Luka Modric a vrut la fel, un nou contract pe doi sau trei ani. A înţeles ce se întâmplă acum la echipă şi a zis: ‘Ok, semnez pe un an’. Acum este aproape să semneze noul contract. Situaţia este diferită la Sergio Ramos. El vrea neapărat încă doi ani.

Real Madrid, favorită pentru transferul lui David Alaba

Sunt şanse ca Liverpool să se despartă de Mohamed Salah în vară?

– Este un fotbalist fantastic, orice club ar fi interesat să-l transfere. Liverpool nu a primit nicio ofertă pentru Salah. Nu au început negocierile pentru un nou contract, dar discuţiile vor începe anul viitor. Liverpool se concentrează acum pe contractele altor jucători, precum Fabinho sau Van Dijk.

Crezi că Liverpool va face un transfer important în ianuarie?

– Liverpool este unul dintre cele cinci cluburi interesate de David Alaba. Real Madrid este favorită în acest moment, dar Liverpool va încerca, mai ales după ce oficialii clubului au spus că vor să vină cu ceva interesat. Jurgen Klopp a spus că are nevoie de un fundaş central.

ADVERTISEMENT